Αλλαγή χάραξη της Ιόνιας στο λεκανοπέδιο

ionia_odosΤο αίτημα που είχε υποβάλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αλλαγής Χάραξης της Ιόνιας Οδού συζήτησε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.

Οι κάτοικοι ζητούν την τροποποίηση στη χάραξη του τμήματος που διέρχεται μέσα από το Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων ώστε να μειωθούν οι συνέπειες για τα δημοτικά διαμερίσματα της Κοσμηράς, του Ασβεστοχωρίου, της Κόντσικας κι άλλων.

Για τον ίδιο λόγο η Συντονιστική Επιτροπή έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η συζήτηση έχει προσδιοριστεί για τις 4 Απριλίου.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Γιώργος Σιαφάκας και Βαγγέλης Καραμπίνας ανέλυσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο τα προβλήματα που δημιουργεί στην περιοχή η προτεινόμενη από το Υπουργείο χάραξη και υποστήριξαν ότι υπάρχει εναλλακτική λύση με ιδανικότερη αυτή που προβλέπει τη διέλευση πλησίον της χωματερής στη Δουρούτη.

«Η χάραξη της Ιόνιας Οδού στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο που δεν θα επιφέρει βλάβες ούτε σήμερα ούτε τα επόμενα χρόνια, καθώς όταν γίνει δεν θα μπορεί να αλλάξει», τόνισε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

Ο Δήμαρχος πρότεινε να υπάρξει τόσο νομική υποστήριξη της Συντονιστικής Επιτροπής στο Συμβούλιο της Επικρατείας όσο και στο αίτημα για την αλλαγή χάραξης, πρόταση με την οποία συμφώνησε το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ