Αλαλούμ στα γυμναστήρια με τις ώρες και τα σωματεία

Για… κλάματα είναι πλέον η κατάσταση με τα κλειστά γυμναστήρια των Ιωαννίνων και την χρήση τους από τα ερασιτεχνικά σωματεία και εκατοντάδες παιδιά της πόλης. Η Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, αρέσκεται σε βαρύγδουπες ανακοινώσεις και μεγαλόπνοες εξαγγελίες, επί της ουσίας όμως δείχνει πλήρη αδυναμία να διαχειριστεί την κατάσταση και να λύσει προβλήματα. Αντ’ αυτού με τις αποφάσεις της ή με την αδράνειά της, δημιουργεί περισσότερα και πιο σοβαρά.

Στο γνωστό πρόβλημα με την χρήση της αίθουσας στη Λιμνοπούλα το οποίο είχε αναδείξει το Epiruspost προστέθηκε και αυτό με τα βαρέα αθλήματα με αφορμή την έξωση του Σπάρτακου εις το όνομα της… ισονομίας!

Και ενώ για το πρώτο η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ είναι… λαλίστατη χωρίς όμως να μπαίνει στην ουσία του προβλήματος, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δεν κάνει καμία αναφορά στην αίθουσα βαρέων αθλημάτων και στη συμφωνία που υπήρξε από το 2015 με τον Σπάρτακο.

Εδώ και δύο μήνες περίπου, όταν αποφασίστηκε να δοθεί προς χρήση το δεύτερο κλειστό της Ανατολής, συμφωνήθηκε να το χρησιμοποιούν αποκλειστικά οι μπασκετικοί με την συμφωνία όμως ότι θα απελευθερώσουν την Λιμνοπούλα.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη.. Τα σωματεία μπάσκετ χρησιμοποιούν το καινούριο κλειστό αλλά διατηρούν και τις περισσότερες ώρες τους στη Λιμνοπούλα. Έτσι οι ομάδες βόλεϊ και χάντμπολ παραμένουν με ελάχιστες ώρες προπόνησης την στιγμή μάλιστα που μπροστά τους έχουν σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι η Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, η οποία δεν έχει υπό την ευθύνη και την αρμοδιότητά της το δεύτερο κλειστό, κάνει σαν να μην γνωρίζει την ύπαρξή του αλλά και την συμφωνία για την απομάκρυνση των μπασκετικών…

«Το ΠΕΑΚΙ διαχειρίζεται αποκλειστικά τις εγκαταστάσεις ευθύνης του, που ανήκουν στη ΓΓΑ και στο Ελληνικό Δημόσιο. Τα ΕΑΚ διέπονται από συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας και δεν είναι στην διακριτική τους ευχέρεια ο αποκλεισμός αθλημάτων, αθλητών και σωματείων από τις εγκαταστάσεις τους. Ως Ε.Δ., έχουμε επιβάλλει όρους ισονομίας και αντικειμενικής αντιμετώπισης των χρηστών του κλειστού γυμναστηρίου. Όποιος δραστηριοποιείται αθλητικά στη περιοχή και καλύπτει τις δεσμεύσεις που θέτει η ΓΓΑ, μπορεί και να υποβάλλει αίτηση χρήσης εγκατάστασης στο ΠΕΑΚΙ», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η Διοίκηση, με ύφος που θα ζήλευε ακόμη και  Υπουργός Αθλητισμού, με την τελευταία ανακοίνωσή της, δείχνει ολοφάνερα ότι μέσα από την διαχείριση του Κλειστού Γυμναστηρίου, αυτό που κάνει είναι… πολιτική… Ίσως και μικροπολιτική…

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Δεν υπάρχουν δικαιώματα χρησικτησίας και ιδιοκτησίας επί των δημόσιων εγκαταστάσεων ευθύνης των ΕΑΚ. Όλοι οι χρήστες αντιμετωπίζονται το ίδιο. Απλά, κάποιοι είχαν συνηθίσει σε ειδικές μεταχειρίσεις σε σχέση με τους υπόλοιπους χρήστες και σήμερα βλέπουν «φαντάσματα». Χρόνο με το χρόνο οι ανάγκες του πληθυσμού αλλάζουν και στόχος της Ε.Δ. είναι να φέρνει περισσότερο κόσμο στις εγκαταστάσεις και στον αθλητισμό και να μην λειτουργεί με λογικές αποκλεισμού.

Η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ έχει καθιερώσει συγκεκριμένου τύπου διοίκηση και δεν θα διολισθήσει σε παλιού τύπου λογικές, πολιτικές και πελατειακές πιέσεις. Οι πάντες κρίνονται και η Ε.Δ του ΠΕΑΚΙ κρίνεται από το καθημερινό της έργο στις εγκαταστάσεις της.

Επιπροσθέτως, η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ δηλώνει δημοσίως ότι αν ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ, δημοσίως δηλώσουν ότι θα πάψουν να ζητάνε συνδρομές και μηνιαίες καταβολές από γονείς για την άθληση των παιδιών τους, θα εξετάσει άμεσα την παραχώρηση εγκαταστάσεων με μηδενικό αντίτιμο και κάλυψη των λειτουργικών εξόδων θέρμανσης, ρεύματος κ.λπ. από το ΠΕΑΚΙ».

Το αλαλούμ που έχει προκληθεί είναι τεράστιο και η απουσία στοιχειώδους συνεννόησης πρωτοφανής. Τις συνέπειες όλων αυτών βέβαια τις πληρώνουν οι εκατοντάδες αθλητές και τα παιδιά της πόλης…

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ