Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τον δρόμο Πηγάδια- Πράμαντα!

pigadia dromos

Νέος πονοκέφαλος προκύπτει για την Περιφέρεια Ηπείρου με τα οδικά έργα που είναι ενταγμένα στο Ταμείο Ανάκαμψης και βρίσκονται σε φάση δημοπράτησης.

Ο νέος πονοκέφαλος έρχεται από την ακύρωση του διαγωνισμού για τον δρόμο Πηγάδια- Πράμαντα με προυπολογισμό 23,6 εκατομμύρια.

Την ακύρωση, σύμφωνα με το ypodomes.com αποφάσισε η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων μετά από προσφυγή που έγινε από ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Ο λόγος της προσφυγής είχε να κάνει με το γεγονός της αδυναμίας συμμετοχής στον εν λόγω διαγωνισμό λόγω ανεκτέλεστου. Η ΕΑΔΗΣΥ αποφάσισε πως έχει βάση η προσφυγή αποφασίζοντας την ακύρωση του διαγωνισμού αναφέροντας στην απόφαση της πως το ανεκτέλεστο μπορεί μόνο ως αρχή απόδειξης και όχι ως πλήρη απόδειξη δύναται να εκληφθεί και δεν μπορεί νομίμως να επιφέρει τον αποκλεισμό υποψηφίου.

Στην απόφαση σημειώνεται πως βάσει του νόμου είναι σχεδόν αδύνατον σε μια εταιρεία να αναβαθμίσει το πτυχίο της στην 7η τάξη με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας κλειστός κύκλος εταιρειών που μπορούν να αναλάβουν έργα μεγάλου προϋπολογισμού.

Πριν από δύο εβδομάδες ο πρόεδρος της ΠΕΔΜΕΔΕ, Μιχάλης Δαχτυλίδης σε δημοσιογραφική συνάντηση είχε αναφέρει πως, παρά το πολύ μεγάλο πρόγραμμα έργων, δεν υπάρχει σωστή κατανομή καθώς πρόκειται για έργα που απευθύνονται σε μεγάλες εταιρείες 7ης τάξης και αποκλείονται οι εταιρείες 4ης, 5ης, 6ης που πολλές φορές είναι και πιο υγιείς.

Μάλιστα είχε μιλήσει για φωτογραφικούς όρους σε διαγωνισμούς έργων που έχουν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των εταιρειών μικρότερης τάξης οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις φυτοζωούν καθώς δεν μπορούν να “βγουν”. Ο πρόεδρος του ΠΕΔΜΕΔΕ υποστηρίζει για αυτόν τον λόγο ότι έχει διαρραγεί η κατασκευαστική πυραμίδα. “Μπορούμε να κάνουμε ποιοτικά έργα, να μπουν και οι τυπικά μικρότερες εταιρείες στο παιχνίδι, να μην βγαίνουν φωτογραφικά εκτός” είχε αναφέρει τότε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ