Άκαρπη η συνάντηση ΚΕΔΕ και Στουρνάρα

KEDE_YPOYRGOSΆκαρπη απέβη η συνάντηση του προεδρείου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα την Τετάρτη, καθώς, όπως ανέφεραν οι δήμαρχοι ο υπουργός δεν ικανοποίησε τα οικονομικά αιτήματά τους, λέγοντάς τους ότι η όποια συζήτηση θα γίνει μετά την αξιολόγηση της τρόικας και την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης επισήμανε ότι ήδη 14 δήμοι δεν έχουν καταθέσει τα χρήματα στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών για το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι και προσέθεσε ότι εάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, τότε περισσότεροι από 100 δήμοι θα κηρύξουν στάση πληρωμών των επόμενο μήνα.

Η ΚΕΔΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία πλατεία Κλαυθμώνος, λόγω της «τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση», γεγονός που θα οδηγήσει στη διάλυση των υπηρεσιών των δήμων που προσφέρονται στους πολίτες και στην ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους, όπως τονίζουν οι δήμαρχοι.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης, το προεδρείο της ΚΕΔΕ είχε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, στον οποίο εξέθεσε τα αιτήματά τους, και όπως ανέφερε εξερχόμενος ο Κ.Ασκούνης ο υπουργός δεσμεύτηκε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να καταβληθούν μέχρι τη Δευτέρα ή την Τρίτη τα 35 εκατ. ευρώ από τα 213 εκατ. που αφορούν οφειλές προς αυτούς παρελθόντων ετών.

Ακόμα δήλωσε πως ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι όταν γίνει η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31 δισ. ευρώ, οι οικονομικές εκκρεμότητες που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μπουν σε πρώτη προτεραιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ