Αίτημα επαναλειτουργίας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

panepistimio panoramiki

Στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την παρατεταμένη αναστολή της βασικής εκπαιδευτικής δραστηριότητας επανήλθε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η αναστολή αυτή, σημειώνει, έχει πλέον σοβαρές επιπτώσεις σε όλες τις πτυχές της ακαδημαϊκής ζωής, και κατ’ επέκταση σε όλους τους τομείς που αυτή επηρεάζει.

Με βαθιά ευαισθητοποίηση έναντι του κινδύνου που απειλεί τη δημόσια υγεία, η Σύγκλητος ζητά από την Πολιτεία να ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας στον φυσικό τους χώρο, λαμβάνοντας τα δέοντα μέτρα, ήτοι: συνεχείς και μαζικούς ελέγχους (rapid tests) και εμβολιασμό του προσωπικού που εμπλέκεται σε εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις.

Η πανδημική κρίση έχει αναδείξει με τρόπο οξύτερο παρά ποτέ τις δραματικές διαστάσεις που έχουν λάβει η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ. Η Σύγκλητος θεωρεί απαραίτητη την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος, για να αντιμετωπιστούν οι επιπλέον λειτουργικές ανάγκες του. Αυτό το χρόνιο αίτημα είναι σήμερα επείγουσας και ζωτικής σημασίας.

Από την πλευρά του, το Πανεπιστήμιο θα εξακολουθήσει να προσφέρει το κοινωνικό του έργο σε όλα τα επίπεδα, τηρώντας συγχρόνως όλα τα μέτρα που διασφαλίζουν τόσο τα μέλη του όσο και την ευρύτερη κοινότητα. Δεσμεύεται δε να αξιοποιήσει την αιτούμενη συνδρομή του Υπουργείου κατά τον βέλτιστο δυνατό τρόπο, επ’ ωφελεία της ακαδημαϊκής ζωής, με απόλυτο σεβασμό στα ισχύοντα επιστημονικά πρωτόκολλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ