Αιμοδοσία στη μνήμη της Αφροδίτης Κατσαράκη

aimodosia etel

Οι εθελοντές, στις πολύ δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, δεν μένουν απαθείς ούτε θεατές.

Δυναμώνουν την συλλογική δράση αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες.

Λόγω της πανδημίας δημιουργήθηκαν προβλήματα σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της χώρας -και φυσικά και της πόλης μας- με αποτέλεσμα την έλλειψη όλων των ομάδων αίματος.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, η Εθελοντική Ομάδα των «Paguristas» και ο Σύλλογος ασθενών με νεοπλασία «Είμαστε Μαζί», διοργανώνουν ανοιχτή αιμοληψία, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, στη μνήμη της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗ που «έφυγε» πρόσφατα.

Στην Αιμοδοσία συμμετέχουν: ο Μορφωτικός Σύλλογος Νεοχωρίου, το Δίκτυο Σχολείων «Ενεργώ ως πολίτης», το Δίκτυο Νέων Ηπείρου – Epirus Youth Network, η εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» και ο Χ.Ο.Ι. (Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων).

Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 7 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» στα Παλιά Σφαγεία, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Η μετακίνηση για αιμοδοσία χρειάζεται βεβαίωση κίνησης Β1 (μετακίνηση για ιατρικούς λόγους) ή σχετικό μήνυμα με τον αριθμό 1 στο 13033.

Οι διοργανωτές απευθύνουν έκκληση στους συμπολίτες μας να ευαισθητοποιηθούν και να αφιερώσουμε όλοι μαζί την ερχόμενη Κυριακή 10 λεπτά από τον χρόνο μας, προσφέροντας αίμα σε όσους το έχουν ανάγκη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ