Αιχμηρή απάντηση για την αμφισβήτηση των τεστ

gen nos filiaton

Αιχμηρή απάντηση σε διάφορες θεωρίες που διακινούνται το τελευταίο διάστημα και σε απόψεις που αμφισβητούν την αξιοπιστία της δειγματοληψίας και των αναλύσεων δίνει το Νοσοκομείο Φιλιατών.

Η απάντηση του Νοσοκομείου αποκτά ιδιαίτερη αξία καθώς είναι από τις ελάχιστες φορές, από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι τώρα, όπου νοσηλευτικό ίδρυμα της Ηπείρου, τοποθετείται δημόσια, σπάζοντας την καραντίνα της σιωπής που έχει επιβληθεί από τις υγειονομικές αρχές.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ώρες υπήρξαν αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα που έμμεσα αμφισβήτησαν τα αποτελέσματα στα τεστ που ελήφθησαν από το νοσοκομείο και αναλύθηκαν από το Εργαστήρι Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου στην απάντησή της αναφέρει:

-Από την αρχή της πανδημίας στο Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Φιλιατών έχουν ληφθεί 1040 δείγματα , από τα οποία δώδεκα (12) θετικά χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία τους. Αυτό αποδεικνύεται και από το αποτέλεσμα καθώς τόσους μήνες με τόσους νοσηλευόμενους ασθενείς δεν παρατηρήθηκε διασπορά του κορωνοϊού εντός του Νοσοκομείου.

 – Το Εργαστήριο αναφοράς COVID 19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων στελεχώνεται από άριστους επιστήμονες και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και η αξιοπιστία του δεν αμφισβητείται

-Η μη άρτια λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, για την διενέργεια του τεστ, ή θα είναι φτωχή σε υλικό (όποτε και ζητείται επανεξέταση από το ίδιο το εργαστήριο), ή θα οδηγήσει σε αρνητικό αποτέλεσμα αλλά ποτέ σε θετικό.

 – Για τόσο σοβαρά θέματα, απαντήσεις παίρνουμε μόνο από τους ειδικούς και δεν απευθυνόμαστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη δημιουργία εντυπώσεων .

 -Θεωρίες που κινούνται στην σφαίρα της συνωμοσιολογίας δεν μας αφορούν, ως λειτουργοί της δημόσιας υγείας συνεχίζουμε το έργο μας γνωρίζοντας ότι έχουμε την πλειοψηφία του κόσμου στο πλευρό μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ