Αγώνας για τη διατήρηση του Νοσοκομείου

PREBEZA_NOSΣτη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση ή τη συγχώνευση του Νοσοκομείου Πρέβεζας προχώρησαν οι εργαζόμενοι μετά την τελευταία Γενική τους Συνέλευση.

Το Νοσοκομείο συμπληρώνει σαράντα χρόνια λειτουργίας και στη διαδρομή αυτή προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες. Τα προβλήματα φυσικά δεν έλειπαν και από τους εργαζόμενους αποδίδονται κυρίως στην υποχρηματοδότησή του.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε την τελευταία τριετία καθώς το Νοσοκομείο οδηγήθηκε στην πλήρη απαξίωση.

Ελάχιστη κρατική χρηματοδότηση, σοβαρότατες ελλείψεις σε καθημερινής χρήσης υγειονομικό υλικό και αντιδραστήρια, πάγωμα νέων προσλήψεων ενώ συνεχώς αποχωρούν συνταξιοδοτούμενοι εργαζόμενοι.

Σε αρκετούς σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας το Νοσοκομείο της Πρέβεζας φέρεται ως ένα από αυτά που θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν.

Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει βαρύτατο πλήγμα για την περιοχή και για τη δημόσια υγεία.

«Θα οδηγήσει σε απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδες συμπολίτες μας που θα αναγκάζονται να αναζητούν περίθαλψη και φροντίδα σε γειτονικούς νομούς. Θα συμβάλει στην αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού , και στη βαθμιαία παρακμή της πόλης και του νομού μας» τονίζεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα η οποία δηλώνει την κάθετη αντίθεσή της στη συρρίκνωση του νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ