Αγώνας δρόμου για τα ψηφοδέλτια και… χιλιάδες οι υποψήφιοι!

aftodioikitikes ekloges

Σε αγώνα δρόμου βρίσκονται οι επικεφαλής παρατάξεων τόσο στην Περιφέρεια Ηπείρου όσο και στους 18 Δήμους προκειμένου να ολοκληρώσουν τα ψηφοδέλτια.

Οι λίγες ημέρες που έχουν ακόμη στην διάθεσή τους θα είναι αυτές που σε ορισμένες περιπτώσεις θα κρίνουν και την συμμετοχή στην κάλπη όσων ήδη έχουν ανακοινώσει τις υποψηφιότητές τους.

Αυτό που καταγράφεται τις τελευταίες ώρες είναι η δυσκολία που υπάρχει στην συγκρότηση των τοπικών ψηφοδελτίων, δυσκολία που δεν σχετίζεται αποκλειστικά με την υποψηφιότητα αλλά με το ίδιο το εκλογικό σύστημα το οποίο θέλει τοπικά ανά παράταξη.

Το Υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του θυμίζει ότι οι συνδυασμοί που επιθυμούν να μετέχουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές έχουν την δυνατότητα να δηλώσουν την συμμετοχή τους ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 31 Αυγούστου.

Ως εκείνη την ώρα, πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί η οριστική υποβολή των συνδυασμών και η επικύρωση των υποψηφιοτήτων στην Ηλεκτρονική Πύλη Υποψηφιοτήτων Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (έως 22/8/2023), οι υποβληθέντες συνδυασμοί για τις δημοτικές εκλογές σε όλη την χώρα ανέρχονται στους 947, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στους 24.216 και οι υποψήφιοι σύμβουλοι δημοτικών κοινοτήτων στους 22.951.

Όσον αφορά στις περιφερειακές εκλογές, οι υποβληθέντες συνδυασμοί ανέρχονται στους 51 και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στους 2.554.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ