Αγγίζει τις 4.000 ο αριθμός προσφύγων στην Ήπειρο… 1.173 στον Κατσικά

sintonistiko_prosfiges

Αγγίζουν τις τέσσερις χιλιάδες οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φιλοξενούνται σε δομές της Ηπείρου όπως επίσης σε ξενοδοχεία και μισθωμένα διαμερίσματα της περιοχής. Ο αριθμός ξεπερνά ήδη το 1% επί του πληθυσμού για το οποίο είχε δεσμευτεί η Κυβέρνηση και προσεχώς αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο καθώς βρίσκεται στα σκαριά η δημιουργία μιας νέας δομής, η οποία φαίνεται ότι θα καταλήξει στην Άρτα. Σήμερα το σύνολο των προσφύγων και μεταναστών βρίσκεται στους Νομούς Ιωαννίνων και Πρέβεζας ενώ η Θεσπρωτία λόγω του λιμανιού δύσκολα θα μπει στον χάρτη.

Τα τελευταία στοιχεία παρουσιάστηκαν στη μηνιαία συνάντηση φορέων, Δήμων, Ύπατης Αρμοστείας και ΜΚΟ που έγινε στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με αυτά, στις δομές που λειτουργούν στην Ήπειρο, σε ξενοδοχεία, ξενώνες και μισθωμένα διαμερίσματα φιλοξενούνται σήμερα 3.900 πρόσφυγες.

Ο μεγαλύτερος αριθμός -1.173- βρίσκονται στο Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά ενώ 654 φιλοξενούνται στο Κέντρο του πρώην στρατοπέδου Πετροπουλάκη, στη Φιλιππιάδα.

Για το 81% του πληθυσμού βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία χορήγησης ασύλου.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ επεσήμανε για μία ακόμη φορά το έλλειμμα ενημέρωσης των αυτοδιοικητικών για τις μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • sintonistiko prosfiges

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι από το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε η συγκρότηση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και εντός των επομένων ημερών θα συμπληρωθεί με εκπροσώπους που θα οριστούν από φορείς και ΜΚΟ.

Επίσης σε συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

Ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι τον ερχόμενο Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα το Συνέδριο Διαπολιτισμικών Πόλεων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ