Αγαπημένος προορισμός τα Γιάννινα για τις γιορτές.. Σε υψηλά επίπεδα οι κρατήσεις

Σε έναν από τους καλύτερους μήνες του έτους εξελίσσεται ο Δεκέμβριος  για τον τουριστικό κλάδο στο Νομό Ιωαννίνων. Τα ξενοδοχεία της πόλης ήδη έχουν δεχθεί εκατοντάδες μαθητές από άλλες περιοχές που επιλέγουν την περιοχή για τις τριήμερες εκδρομές τους ενώ οι κρατήσεις για τις ημέρες των εορτών –Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά- αγγίζουν το απόλυτο. Τα Γιάννινα μπήκαν στο χάρτη των σχολικών εκδρομών την τελευταία διετία και ειδικά μετά την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού. Ξεκινούν στις αρχές Δεκεμβρίου και θα συνεχιστούν περίπου μέχρι το τέλος Μαρτίου. Παράλληλα τα Γιάννινα αποτελούν αγαπημένο προορισμό για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της πόλης αγγίζουν σχεδόν το απόλυτο. Με δυσκολία και πολύ υπομονή θα βρει δωμάτιο κάποιος που άφησε τον προγραμματισμό της εξόδου του για το τελευταίο διάστημα. Οι κρατήσεις σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του κλάδου ξεκίνησαν από τον Οκτώβριο και σταδιακά αυξήθηκαν με αποτέλεσμα να αγγίζουν πλέον εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.

Βορειοελλαδίτες αλλά και Αθηναίοι είναι αυτοί που στην πλειοψηφία τους έχουν επιλέξει τα Ιωάννινα για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Και στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν περίμεναν τις εκτιμήσεις για τον καιρό για να προγραμματίσουν τις κρατήσεις τους.

Άλλωστε τα Χριστούγεννα, στην καρδιά του χειμώνα, σχεδόν όλοι είναι προετοιμασμένοι για ανάλογες καιρικές συνθήκες.

Σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, κινούνται οι κρατήσεις και σε άλλους προορισμούς του Νομού Ιωαννίνων όπως είναι το Μέτσοβο –πολλοί ελπίζουν να το δουν χιονισμένο- το Ζαγόρι, η Κόνιτσα και τα Τζουμέρκα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ