Αυξήσεις-φωτιά στα δημοτικά τέλη…

DHMARXEIO_PREBEZASΑυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη προκειμένου να καλύψουν μερικές από τις απώλειες που φέρνουν τα νέα σκληρά οικονομικά μέτρα, σχεδιάζουν οι Δήμοι Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού.

Οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί, φαίνεται όμως ότι οι πολίτες θα κληθούν κι αυτή τη φορά να πληρώσουν, καθώς τα οικονομικά των δήμων βρίσκονται σε οικτρή κατάσταση.

Έτσι όχι μόνο δεν συζητά κανείς για μείωση ή πάγωμα των τελών, αλλά αντιθέτως δεν αποκλείονται περιπτώσεις όπου οι αυξήσεις θα είναι τσουχτερές. Άλλωστε στο Δήμο Πάργας είχαν πάρει ανάλογη γεύση και την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημοτική ραδιοφωνία αυξήσεις θα υπάρξουν στα ανταποδοτικά τέλη στο δήμου Ζηρού. Ο δήμαρχος Ζηρού κ. Δημήτρη Γιολδάσης είπε ότι “ακόμη είναι πρόωρο να συζητάμε για το ύψος των αυξήσεων, αφού τίποτα προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαριστεί και οριστικοποιηθεί”. Ο ίδιος όμως σημείωσε με νόημα ότι “τα ανταποδοτικά τέλη στο δήμου είναι μικρότερα σε σχέση με τους άλλους δήμους και δύσκολα μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις”.

Αυξήσεις αναμένεται να υπάρξουν και στο δήμο της Πάργας, σύμφωνα πάντα με την δημοτική ραδιοφωνία, οι αυξήσεις αυτές δεν θα αφορούν την ύδρευση αλλά τα τέλη φωτισμού και καθαριότητας.

Ο δήμαρχος κ. Αθανάσιος Λιόλιος μίλησε για εξορθολογισμό των δαπανών και δεν έκρυψε την αγωνία του για τον τρόπο που μπορεί να σταθεί η δημοτική αρχή, σε αυτή την οικονομική συγκυρία δίπλα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα.

Η δημοτική αρχή Πρέβεζας θα αποφασίσει για το θέμα αυτό το επόμενο διάστημα και σύμφωνα με το Δήμαρχο κ. Χρήστο Μπαΐλη θα ληφθούν υπόψη τόσο τα οικονομικά του δήμου όσο και οι ανάγκες των πολιτών στη δεδομένη οικονομική συγκυρία και μετά θα αποφασιστεί αν θα γίνει αύξηση των ανταποδοτικών τελών για το έτος 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ