Αυτοδιοικητικό βαρόμετρο.. Πρώτα στοιχεία για την Περιφέρεια Ηπείρου και τους Δήμους της Άρτας

ereuna-arta

Ενδιαφέροντα στοιχεία –ενδεικτικά της μάχης στην Περιφέρεια Ηπείρου- και αναλυτικά για τους Δήμους Άρτας και Νικολάου Σκουφά καθώς και για τους υποψηφίους βουλευτές του Νομού Άρτας περιλαμβάνει το πολιτικό βαρόμετρο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολτικά». Η μέτρηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Opinion Poll και δίνει μια μικρή γεύση όσων θα παρακολουθήσουμε την Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, τον ερχόμενο Μάιο. Η ίδια δημοσκόπηση παρουσιάζει στοιχεία από διάφορες περιοχές της χώρας, όμως για την Ήπειρο τα μοναδικά που φιλοξενεί από το Νομό της Άρτας. Σημειώνεται δε ότι στις εκλογές του 2014, όπου ο Αλέκος Καχριμάνης εξελέγη την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 50,8% στο νομό Άρτας είχε το χαμηλότερο και έφτανε στο 43%.

Σήμερα, η έρευνα της Opinion Poll καταγράφει στον Νομό Αρτας άνετη επικράτηση του νυν περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνη. Οι πολίτες του Νομού Αρτας αξιολογούν θετικά το έργο του, καθώς πολύ και αρκετά ικανοποιημένο δηλώνει το 58,4% των πολιτών, ενώ λίγο και καθόλου ικανοποιημένο το 27,4%.

Ο κ. Καχριμάνης είναι πρώτος στη λίστα δημοτικότητας μεταξύ των υποψηφίων, με τις θετικές γνώμες για το πρόσωπό του να φτάνουν το 58,7% και τις αρνητικές να περιορίζονται στο 24,3%, με ιδιαίτερα θετικές γνώμες τόσο στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. όσο και σε αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαμηλή αναγνωρισιμότητα καταγράφουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι περιφερειάρχες, με ποσοστό άνω του 70% να δηλώνει ότι δε γνωρίζει το όνομά τους, αλλά με τις θετικές γνώμες να υπερτερούν των αρνητικών. Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου περιφερειακών εκλογών, με αναγωγή των απαντήσεων Λευκό – Ακυρο – Αποχή, ο κ. Καχριμάνης συγκεντρώνει το 52,8%, έναντι 9,3% όσων έχουν αποφασίσει να επιλέξουν τον κ. Ριζόπουλο και 8,0% τον κ. Ζάψα. Ακολουθεί ο κ. Δημητρίου με 1,8%.

ΔΗΜΟΙ ΑΡΤΑΣ

Σε επίπεδο δημοτικών εκλογών στους δήμους του Νομού Αρτας, ο νυν δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, φαίνεται να προηγείται στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή των απαντήσεων Λευκό – Ακυρο – Αποχή με ποσοστό 39,8% του Γ. Παπαλέξη, ο οποίος τον ακολουθεί με ποσοστό 19,5%.

Ωστόσο, το έργο του νυν δημάρχου συλλέγει 49,0% αρνητικές γνώμες (λίγο και καθόλου ικανοποιημένοι), έναντι 45,5% των θετικών. Στον Δήμο Νικολάου Σκουφά μεγάλο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η κυρία Ροζίνα Βαβέτση έναντι του κ. Θεοδ. Μουσαβερέ. Συγκεκριμένα, με αναγωγή των απαντήσεων Λευκό – Ακυρο – Αποχή, η κ. Βαβέτση συγκεντρώνει 45,0%, έναντι 12,9% του κ. Μουσαβερέ.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΡΤΑΣ

Σχετικά με τις γνώμες των πολιτών του Νομού Αρτας για τους υποψήφιους βουλευτές της περιοχής τους, ο κ. Ευστ. Γιαννούλης συλλέγει τις περισσότερες θετικές απαντήσεις (51,4%), αλλά και τη μεγαλύτερη (θετικού προσήμου) διαφορά μεταξύ θετικών και αρνητικών απαντήσεων. Σε θετικές γνώμες ακολουθούν η κυρία Ολγα Γεροβασίλη με 48,9%, ο κ. Γ. Στύλιος με 38,7% και ο κ. Β. Τσίρκας με 33,6%. Η κ. Γεροβασίλη με τον κ. Στύλιο, ωστόσο, φαίνεται να καταγράφουν σημαντική φθορά, καθώς η πρώτη συγκεντρώνει 36,3% αρνητικές απαντήσεις, ενώ ο δεύτερος 35%. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι καταγράφουν χαμηλή αναγνωρισιμότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ