Αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη

kampanelisΗ Μουσική & η Θεατρική Σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου «οι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ» παρουσιάζουν ένα μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη, τον “πατριάρχη” του νεοελληνικού Θεάτρου, που “έφυγε” από τη ζωή, πλήρης ημερών, κατά το τρέχον έτος.

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, πιστοί στο ραντεβού τους για ένα μουσικό αφιέρωμα κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα, θα παρουσιάσουν τα μελοποιημένα τραγούδια του συγγραφέα και ποιητή, από τους κύκλους «Μαουτχάουζεν» (σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη), «Το μεγάλο μας τσίρκο» (σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου), «Η γειτονιά των αγγέλων» (σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη) & «Το παραμύθι χωρίς όνομα» (σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι) μαζί με επιλεγμένα “τραγούδια της παρέας”, σε συνεργασία με τους «Φ.Π.Α.».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο της Στοάς Ορφέα, στις 9μ.μ., με γενική είσοδο 3€.

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, το αφιέρωμα θα εμπλουτιστεί, εκτός από τη “ζωντανή” μουσική και με την παρουσίαση του κορυφαίου θεατρικού έργου «Το παραμύθι χωρίς όνομα», στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στις 9μ.μ., με γενική είσοδο 5€.

Η μουσική επιμέλεια και η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Παππά. Μαζί του ο Δημήτρης Κόρακας στο μπουζούκι, ο Γκέργκη Σπύρη στο βιολί, η Γκρίιντα Σπύρη στο βιολί και στο πιάνο, ο Μιχαήλ Παππάς στα τύμπανα, ο Κίμων Γκέκας και η Στέλλα Μαλικίδου στο τραγούδι, η 20μελής συντροφιά “Τραγουδάμε για ν’ αγαπιόμαστε”, οι “Φ.Π.Α.” (Φώτης, Πάνος, Αντώνης), καθώς και 26 ηθοποιοί της Θεατρικής τους Ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ