Άφαντος ο Παππάς, έρευνα και στα Γιάννινα

pappas

Άφαντος παραμένει ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς. Ο Χρήστος Παππάς που κατάγεται από Γιάννινα επί σειρά ετών δραστηριοποιούνταν στην περιοχή είχε μετακομίσει στην Αθήνα μετά την εκλογή του ως βουλευτής –ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας-.

Το σπίτι του στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων είχε ερευνηθεί μετά την σύλληψή του και είχε βρεθεί πλήθος ναζιστικού υλικού και άλλα.

Η Αστυνομία μετά την απόφαση του δικαστηρίου έχει ξεκινήσει έρευνες προκειμένου να εκτελεστεί η καταδικαστική απόφαση αλλά μέχρι στιγμής ο Χρήστος Παππάς δεν έχει εντοπιστεί.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, κλιμάκια της Ασφάλειας έκαναν έρευνες σε τρία σπίτια του ναζιστή υπαρχηγού της οργάνωσης, ένα στο Ίλιον και δύο στου Παπάγου, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ αναμένεται έρευνα σε ένα ακόμα σπίτι ιδιοκτησίας του, στα Γιάννενα.

Ο Χρήστος Παππάς, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, είχε την υποχρέωση, βάσει περιοριστικών όρων, να δίνει το «παρών» κάθε 1η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα Παπάγου, κάτι που τηρούσε μέχρι και αυτόν τον μήνα απαράβατα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μέχρι το 2015 από το δικαστήριο του είχαν επιβληθεί οι όροι να παρουσιάζεται τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα, αλλά αυτό άλλαξε με βούλευμα και μεταβλήθηκε σε μία φορά τον μήνα, κάτι που τηρούσε απολύτως τυπικά μέχρι και αυτόν τον μήνα. Τις τελευταίες μέρες όμως έχει εξαφανιστεί.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πιθανό να εμφανιστεί τελευταίος, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, για να δημιουργήσει εντυπώσεις, αλλά αυτό δεν μειώνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ