Αερογέφυρες ζωής προς Αθήνα και Ιταλία- Μία ακόμη δωρεά οργάνων

dorea aerodromio

Μία ακόμη δωρεά οργάνων, δωρεά ζωής! Ένας 58χρονος που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έχασε τη μάχη και χάρισε ζωή σε άλλους συνανθρώπους του!

Στη διάρκεια της νύχτας στήθηκαν αερογέφυρες.

Στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων έφτασε το προεδρικό αεροσκάφος για την παραλαβή οργάνων με προορισμό την Αθήνα.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • dorea aerodromio2EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • dorea aerodromio1

Με διαφορά λίγης ώρας έφτασε και ένα ιταλικό αεροσκάφος καθώς η καρδιά του δότη ταξίδεψε στη γείτονα χώρα για να συνεχίσει να χτυπά σε άλλον συμβατό ασθενή.

Από την αρχή του χρόνου, σε διάστημα δηλαδή τριών βδομάδων, είναι η δεύτερη δωρεά οργάνων σε νοσοκομείο της Ηπείρου καθώς είχε προηγηθεί αυτή στο νοσοκομείο Άρτας όπου έχασε τη μάχη ένας 18χρονος!

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου

Η Διοίκηση του ΠΓΝΙ ευχαριστεί  βαθύτατα   τους οικείους του θανόντος οι  οποίοι είχαν το μεγαλείο να προσφέρουν ζωή σε συνάνθρωπους μας.

Ευχαριστεί επίσης     το προσωπικό της ΜΕΘ που ανέλαβε τις διαδικασίες της δωρεάς οργάνων  την Αναισθησιολογική Κλινική και τις  χειρουργικές  ομάδες  λήψης των οργάνων   (χειρουργική ομάδα ΠΓΝΙ για την λήψη των νεφρών, χειρουργική ομάδα Λαϊκού Νοσοκομείου για τη λήψη του ήπατος και καρδιοχειρουργική ομάδα του Bari Ιταλίας  για την λήψη της καρδιάς), οι οποίοι διεκπεραίωσαν το δύσκολο αυτό έργο  υπό τον γενικό συντονισμό του ΕΟΜ και της  τοπικής συντονίστριας Ηπείρου του ΕΟΜ.

Η διαδικασία μεταμόσχευσης των οργάνων στους  συμβατούς λήπτες βρίσκεται εν εξελίξει στα αντίστοιχα Κέντρα της Ελλάδας και τις Ιταλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ