Αδιάβαστος για την εστία ο Υπουργός Παιδείας

ARBANITOPOYLOSΑδιάβαστος βρέθηκε ο Υπουργός παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος καθώς στην απάντηση του σε ερώτηση που είχε γίνει στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ βγήκε «εκτός θέματος».

Στο πολύ συγκεκριμένο ερώτημα σχετικά με την οφειλή του Πανεπιστημίου που έχει προκύψει από την ανέγερση της Ζαππείου φοιτητικής εστίας και το αν θα δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση ώστε να αποφευχθεί η κατάσχεση και να μπορέσει το ίδρυμα να λειτουργήσει κανονικά, ενόψει και της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς που ξεκίνησε, απάντησε με τα στοιχεία του προϋπολογισμού που έχει δοθεί φέτος και ενημέρωσε, προς ανακούφιση όλων, πως η εστία του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας στην Περίβλεπτο, που επιβάρυνε το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, λειτουργεί κανονικά.. εδώ και 40 χρόνια.

Στη μοναδική αναφορά επί του θέματος παραπέμπει στην άποψη του Πρύτανη που έχει ζητηθεί και μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί. Από τις 17 Ιουλίου όμως ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είχε αποστείλει αίτημα προς το Υπουργείο, δεδομένου ότι το ίδρυμα αδυνατούσε να καλύψει το ποσό της οφειλής, κάνοντας έκκληση για έκτακτη χρηματοδότηση.

Σε μία χρονιά που ξεκίνησε ήδη με πολλά προβλήματα στον ακαδημαϊκό χώρο, που η χρηματοδότηση προς τα Πανεπιστήμια δεν επαρκεί σχεδόν ούτε για τις βασικές τους ανάγκες και σε μία εποχή που η φοίτηση τείνει να γίνει προνόμιο λίγων, η εξασφάλιση στέγασης των φοιτητών αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα για την εξασφάλιση των σπουδών τους. Η λύση στο συγκεκριμένο θέμα απαιτεί πολιτική παρέμβαση η οποία μέχρι τώρα παίρνει «αδικαιολόγητη απουσία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ