Αδιάβαστοι συνδικαλιστές…

Μάλλον υπερβολική είναι η ΠΟΕ ΟΤΑ η οποία εξαπολύει επίθεση στο Δήμο Ζαγορίου, όταν υποστηρίζει ότι δείχνει μεγάλη σπουδή για την εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτες.

Κι αυτό γιατί δεν πρόκειται για «σπουδή» του Δήμου αλλά για μία πραγματικότητα που εδώ και χρόνια, αρκετά μάλιστα ισχύει στους περισσότερους –τότε Καποδιστριακούς και μετέπειτα Καλλικρατικούς- Δήμους της Ηπείρου.

Η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται από ιδιώτες, όπως το ίδιο συμβαίνει και σε τμήμα του Δήμου Ιωαννιτών.

Όσο για την τελευταία προκήρυξη σαφώς το προσωπικό που μπορούσε να προσλάβει ο Δήμος (δύο, τρία ή και πέντε άτομα) δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των περιοχών στην Ήπειρο, όπου οι δήμοι αποτελούνται από δεκάδες τοπικές κοινότητες και ακόμη περισσότερους οικισμούς.

                Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της «πώς πρέπει να μπει επιτέλους ένα τέλος στο μεθοδευμένο και από Αιρετούς ξεπούλημα Δημοτικών Υπηρεσιών σε εργολαβικά συμφέροντα που σε πολλές περιπτώσεις αναδύουν διαπλοκή, διαφθορά και συναλλαγή».

Μάλλον είναι πολύ εύκολο τελικά να κάνεις συνδικαλισμό από την Αθήνα όταν το θέμα αφορά σε μια ορεινή γωνιά της χώρας, πολλά χιλιόμετρα μακριά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ