Αδιάβαστοι και συνυπεύθυνοι..

perifereiako s

13 Μαρτίου. Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία είναι μάλλον η μοναδική που επιμένει στις τηλεδιασκέψεις.

Αναδεικνύει προσωρινό ανάδοχο (ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Τ.Ε.) για το έργο «κατασκευή ασφαλούς και σύγχρονου ισόπεδου κυκλικού οδικού κόμβου επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας (θέση Επισκοπικό). Προϋπολογισμός 6,7 εκατομμύρια!

Στην Οικονομική Επιτροπή μετέχουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης. Μάλιστα δύο εξ αυτών εκπροσωπούνται από τους επικεφαλής τους και συγκεκριμένα από τον Γιώργο Ζάψα και τον Δημήτρη Δημητρίου. Είναι άγνωστο αν έδωσαν θετική ή αρνητική ψήφο, αν παρέστησαν ή απείχαν…

17 Μαρτίου.. Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου. Η συνεδρίαση γίνεται δια ζώσης με δυνατότητα παρακολούθησης τόσο από τα μέσα ενημέρωσης όσο και από πολίτες.

Τίθεται προς έγκριση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον Κόμβο στο Επισκοπικό, το έργο δηλαδή που έχει ανάδοχο τέσσερις μέρες νωρίτερα. Από μόνο του το γεγονός καταργεί την κοινή λογική. Κι αυτό γιατί η ΜΠΕ είναι προαπαιτούμενο όχι απλά για την δημοπράτηση αλλά ακόμη ακόμη και για την ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Σπεύδουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι των παρατάξεων Ζάψα και Δημητρίου να αναγγείλουν την θετική τους ψήφο.

Κι ακολουθεί η τοποθέτηση της Τίνας Ζέκα από την Λαική Συσπείρωση η οποία θέτει τα αυτονόητα ερωτήματα στον Πρόεδρο της Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γοργόλη.. «Πως είναι δυνατό ένα έργο πρώτα να έχει ανάδοχο και μετά να εγκρίνεται η μελέτη του».

Ο Αντιπεριφερειάρχης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και αυτοί που εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα ήταν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων «Κοινό των Ηπειρωτών» και «Ήπειρος Όλον».

Ήταν σαν να πρώτη φορά να άκουγαν ότι το έργο έχει ανάδοχο όταν τις τρεις προηγούμενες ημέρες το θέμα κυριαρχούσε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης..

Μπορεί ο καθένας να υποθέσει ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι των δύο συγκεκριμένων παρατάξεων δεν παρακολουθούν δελτία ειδήσεων, δεν διαβάζουν εφημερίδες, δεν έχουν επαφή με το διαδίκτυο και τις ενημερωτικές ιστοσελίδες..

Οι επικεφαλής των παρατάξεων τους όμως που μετείχαν στην Οικονομική Επιτροπή δεν τους είχαν ενημερώσει ότι το έργο έχει ήδη ανάδοχο…

Τις ημερήσιες διατάξεις που λαμβάνουν για τις συνεδριάσεις δεν μπαίνουν στον κόπο να τις αναγνώσουν..

Για τις εισηγήσεις που τις συνοδεύουν ούτε λόγος..

Αδιάβαστοι λοιπόν δεν υπάρχουν μόνο στη Βουλή.. Αποδείχθηκε περίτρανα ότι αδιάβαστοι και μάλιστα για πολύ σοβαρά θέματα της Ηπείρου είναι και οι περιφερειακοί σύμβουλοι..

Η ποιότητα της αντιπολίτευσης πολλές φορές ορίζει και καθορίζει και την ποιότητα της Περιφερειακής Αρχής.. Οπότε… ουδείς άμοιρος ευθυνών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ