Πυροσβεστική και Περιφέρεια πλήρωσαν την απερισκεψία του ορειβάτη!

emakΣώος κι αβλαβής είναι ο Γερμανός ορειβάτης, ο οποίος χωρίς να γνωρίζει την περιοχή και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες θέλησε να κάνει τη διαδρομή από τη Βωβούσα μέχρι το Δίστρατο.

Στο ορειβατικό μονοπάτι όμως μπερδεύτηκε με αποτέλεσμα να αποπροσανατολιστεί και να χαθεί.

Η Πυροσβεστική κοινοποιήθηκε άμεσα και υπό τον συντονισμό του Διοικητή Ιωαννίνων Γιώργου Χαβέλα, στήθηκε επιχείρηση από το Δίστρατο και τη Βωβούσα για τον εντοπισμό του.

Καθοριστική ήταν η συμβολή της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και του Διευθυντή της Δημήτρη Μαυρογιώργου, οι οποίοι συνέδραμαν από την πλευρά τους ώστε να υπάρχει αίσια έκβαση.

Η περιπέτεια του Γερμανού όμως, που επέλεξε να κινηθεί σε μία περιοχή που δεν γνώριζε, αψηφώντας κινδύνους και δυσκολίες, αναδεικνύει για μία ακόμη φορά ένα σοβαρό θέμα.

Την ευκολία με την οποία ο καθένας που κάνει το χόμπι του, μπορεί να κινητοποιεί δεκάδες δημόσιους λειτουργούς, υπηρεσίες και να επιβαρύνει με ένα αρκετά υψηλό κόστος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην περιοχή, ειδικά με ορειβάτες, που η απερισκεψία τους βάζει σε περιπέτειες και μαζί τις υπηρεσίες που καλούνται να τους σώσουν!

Ίσως είναι καιρός κάποια πράγματα ν’ αλλάξουν…

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google