Από τα Γιάννενα στην Κηφισιά – Ηπειρώτης ο κρεοπώλης που καταγγέλλει ότι χάκαραν τα ψυγεία του

mpoumpas

Μια καταγγελία για κυβερνοεπίθεση σε επαγγελματικά ψυγεία κρεοπωλείου στην Κηφισιά φέρνει στο προσκήνιο τον επιχειρηματία Γιώργο Μπούμπα, ο οποίος έχει καταγωγή από την Ήπειρο και οικογενειακή παράδοση στον χώρο του κρέατος που ξεπερνά τον έναν αιώνα.

Ο κ. Μπούμπας με κρεοπωλεία στην Αθήνα, κατήγγειλε ότι άγνωστοι απέκτησαν πρόσβαση στο σύστημα διαχείρισης των ψυγείων της επιχείρησής του και επιχείρησαν να ανεβάσουν τη θερμοκρασία έως τους 150 βαθμούς Κελσίου.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό στις 4 τα ξημερώματα, όταν οι εργαζόμενοι έφτασαν στο κατάστημα για την προετοιμασία των παραγγελιών.

Αρχικά θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για τεχνική βλάβη. Όπως περιέγραψε ο επιχειρηματίας, όμως, δεν υπήρχε δυνατότητα χειροκίνητης παρέμβασης, καθώς δεν μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα.

Χρειάστηκε περίπου μία ώρα ελέγχων μέχρι ο τεχνικός να εκτιμήσει ότι είχε γίνει παραβίαση και άλλες δύο ώρες για να ανακτήσει τον έλεγχο των ψυγείων.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η θερμοκρασία δεν έφτασε ποτέ στους 150 βαθμούς και ότι η επιχείρηση απενεργοποίησε προσωρινά το Wi-Fi, μέχρι να βρεθεί μόνιμη λύση για την προστασία των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε προβλήματα παρουσιάστηκαν και σε δύο ακόμη επιχειρήσεις της περιοχής, οι οποίες συνεργάζονταν με την ίδια τεχνική εταιρεία.

Σε νεότερη ενημέρωση ο τεχνικός διευθυντής της εταιρείας έκανε λόγο για αντίστοιχες επιθέσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Καλαμάτα. Περιέγραψε, μάλιστα, τρόπους με τους οποίους οι δράστες εντοπίζουν συστήματα ψύξης συνδεδεμένα στο διαδίκτυο και αποκτούν πρόσβαση στους ψηφιακούς ελεγκτές τους.

Πίσω από την είδηση υπάρχει, ωστόσο, και μια ιστορία με έντονο ηπειρώτικο αποτύπωμα.

Η οικογένεια Μπούμπα έχει τις ρίζες της στο ορεινό Πωγώνι. Όπως έχει αφηγηθεί ο ίδιος σε δημοσίευμα του «Βήματος», ο παππούς του ξεκίνησε από την κτηνοτροφία στο Μέτσοβο και εγκαταστάθηκε στο Πωγώνι το 1900. Η οικογένεια είχε μεγάλη κτηνοτροφική δραστηριότητα και ο παππούς του ασχολήθηκε στη συνέχεια και με το κρεοπωλείο.

Το 1957 ο πατέρας του άνοιξε το πρώτο κρεοπωλείο στα Γιάννενα. Εκεί ο Γιώργος Μπούμπας έμαθε τη δουλειά, πριν μεταφέρει την επαγγελματική του δραστηριότητα στην Αθήνα, όπου δημιούργησε το πρώτο του κατάστημα στα Μελίσσια.

Ακολούθησε το κατάστημα της Κηφισιάς, ενώ η οικογενειακή επιχείρηση συνεχίζει να αξιοποιεί ηπειρώτικη πρώτη ύλη και να αναπτύσσει δικά της προϊόντα.

Έτσι, μια υπόθεση που αφορά την ασφάλεια των σύγχρονων ψηφιακών συστημάτων ψύξης έχει και μια ξεχωριστή σύνδεση με την Ήπειρο, μέσα από έναν επιχειρηματία που μεγάλωσε επαγγελματικά πάνω σε μια οικογενειακή παράδοση με αφετηρία τα Γιάννενα .

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google