Ανοίγει τις πύλες του την Κυριακή το παζάρι της Άρτας

ektesi arta

Ένας από τους πλέον διαχρονικούς και αγαπημένους θεσμούς της Ηπείρου, το Παζάρι της Άρτας, ανοίγει τις πύλες του για το κοινό την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2026, στις 19:30, δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη της φετινής Εμποροπανήγυρης.

Διοργάνωση του Δήμου Αρταίων και της Α.Δ.Α.Ε. Ο.Τ.Α., το Παζάρι προετοιμάζεται να υποδεχθεί και φέτος κατοίκους και επισκέπτες από ολόκληρη τη βορειοδυτική Ελλάδα, συνεχίζοντας μια παράδοση δεκαετιών που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εμπορική, οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής.

Η επίσημη τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής στον Ιερό Ναό Κοσμά του Αιτωλού, στον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου «Κώστας Βάγιας».

Με βαθιές ρίζες στο παρελθόν —άρρηκτα συνδεδεμένο ιστορικά με την περιοχή του Μουχουστίου— το Παζάρι της Άρτας υπήρξε ανέκαθεν σημείο αναφοράς για παραγωγούς, εμπόρους και καταναλωτές. Αν και με την πάροδο των ετών ο θεσμός εκσυγχρονίστηκε και προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις της εποχής, καταφέρνει να διατηρεί αναλλοίωτο τον αέρα της παραδοσιακής εμποροπανήγυρης και τον χαρακτήρα του ως σημείο συνάντησης και ψυχαγωγίας.

Ο Δήμος Αρταίων απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε δημότες και επισκέπτες να περιηγηθούν στους χώρους του Εκθεσιακού Κέντρου και να στηρίξουν έναν θεσμό που παραμένει ζωντανό κομμάτι της ταυτότητας της πόλης.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google