«Οι πολίτες μιλάνε»: Ανοιχτή συζήτηση στο Βουβοπόταμο για τους αγρότες και την ερήμωση των χωριών

elas

Τα οξυμένα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, αλλά και το φαινόμενο της ερήμωσης των χωριών της Ηπείρου τίθενται στο επίκεντρο ανοιχτής εκδήλωσης-συζήτησης που διοργανώνει η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Αυγούστου, στις 20:00, στην πλατεία του Βουβοποτάμου του Δήμου Πάργας.

Στη συζήτηση θα παρέμβουν τα στελέχη του φορέα, Θωμάς Μόσχος και Βάιος Γκάνης, ωστόσο η δομή της εκδήλωσης είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε τον πρώτο λόγο να έχουν οι ίδιοι οι πολίτες, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι κάτοικοι της περιοχής, καταθέτοντας τις αγωνίες, τις καθημερινές ανάγκες και τις προτάσεις τους.

Στο επίκεντρο οι τοπικές προκλήσεις Βασικοί άξονες του διαλόγου θα είναι:

  • Η αλματώδης αύξηση του κόστους παραγωγής (ζωοτροφές, ενέργεια, αγροτικά εφόδια) που στραγγαλίζει το εισόδημα του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου.
  • Τα μέτρα ουσιαστικής στήριξης για τη διατήρηση των εκμεταλλεύσεων.
  • Η δημιουργία προϋποθέσεων ώστε οι νέοι άνθρωποι να μπορούν να παραμείνουν, να δημιουργήσουν και να εργαστούν στον τόπο τους.
  • Η διαμόρφωση πολιτικών που θα βάλουν «φρένο» στη σταδιακή εγκατάλειψη και την ερήμωση της ηπειρώτικης υπαίθρου.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google