Πηγές Αώου: Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε κατασκηνωτή που άναψε φωτιά

limni pigon aoou

Πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ επιβλήθηκε από το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΑΚΑΕΕ) Ιωαννίνων σε ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε να έχει ανάψει φωτιά στην ύπαιθρο στις Πηγές της Λίμνης Αώου, στον Δήμο Μετσόβου.

Ο κατασκηνωτής είχε στήσει τη σκηνή του σε περιοχή πλησίον δασικής έκτασης και, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, άναψε φωτιά στην ύπαιθρο, κατά παράβαση της ισχύουσας πυροσβεστικής νομοθεσίας και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η αντιπυρική περίοδος.

Το περιστατικό εντοπίστηκε από τις αρμόδιες αρχές και σε βάρος του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των 1.500 ευρώ.

Οι Πηγές Αώου αποτελούν περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με σημαντική δασική και περιβαλλοντική αξία. Η χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο κατά την αντιπυρική περίοδο αποτελεί ιδιαίτερα επικίνδυνη πρακτική, καθώς ακόμη και μια μικρή εστία μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η Πυροσβεστική συνεχίζει τους ελέγχους σε ορεινές και δασικές περιοχές της Ηπείρου, με ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google