Μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών των τελευταίων μηνών αποκάλυψαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, αποτρέποντας την διοχέτευση στην αγορά φορτίου υδροπονικής κάνναβης η αξία του οποίου ξεπερνά τα 2.000.000 ευρώ.
Ειδικότερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ), με τη καθοριστική συνδρομή εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης Κ-9 και ανδρών του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, προχώρησαν στη σύλληψη ενός 54χρονου ημεδαπού.

82 αεροστεγείς συσκευασίες στο φορτηγό
Ο έλεγχος διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, το οποίο μόλις είχε αποβιβαστεί από επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο προερχόμενο από λιμάνι της Ιταλίας.
Κατά την έρευνα στο όχημα εντοπίστηκαν:
- 82 αεροστεγείς πλαστικές συσκευασίες (VACUUM) με ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας (SKUNK), συνολικού μικτού βάρους 92,510 κιλών.
- 2 φιαλίδια με μεθαδόνη, συνολικού μικτού βάρους 108,3 γραμμαρίων.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, κατασχέθηκαν οι ποσότητες των ναρκωτικών, δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, καθώς και το φορτηγό όχημα μαζί με το επικαθήμενο, το οποίο πρόκειται να παραδοθεί στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας.