Ισχυρός σεισμός 4,5 Ρίχτερ ταρακούνησε τα Ιωάννινα

seismografos ()

Αισθητή σεισμική δόνηση αναστάτωσε την πόλη των Ιωαννίνων και τις γύρω περιοχές το βράδυ της Τρίτης, 28 Ιουλίου 2026.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αυτόματης Λύσης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε στις 23:10 (ώρα Ελλάδος) και είχε μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Ασπραγγέλων Ιωαννίνων, στην είσοδο του Κεντρικού Ζαγορίου, ενώ το εστιακό βάθος ήταν ιδιαίτερα επιφανειακό, μόλις στα 5 χιλιόμετρα.

Λόγω του πολύ μικρού εστιακού βάθους, ο σεισμός συνοδεύτηκε από έντονο βοητό και έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στην πόλη των Ιωαννίνων όσο και σε ολόκληρη την ορεινή ζώνη του Ζαγορίου, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους που βγήκαν σε μπαλκόνια και δρόμους.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google