Κατασχέθηκαν πάνω από δύο τόνοι ακατάλληλων γαλακτοκομικών – Μεταφέρονταν χωρίς ψύξη

galaktokimika

Πάνω από δύο τόνους γαλακτοκομικών προϊόντων, τα οποία μεταφέρονταν χωρίς τις προβλεπόμενες συνθήκες ψύξης και κρίθηκαν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, κατέσχεσαν οι ελεγκτές του ΔΕΟΣ της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων στο οδικό δίκτυο.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε μικρό φορτηγό όχημα με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, στον οδικό άξονα Μακάζας – Κομοτηνής. Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι το όχημα μετέφερε περισσότερους από δύο τόνους γαλακτοκομικών προϊόντων προέλευσης Βουλγαρίας χωρίς τον απαιτούμενο ψυκτικό θάλαμο, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι το φορτηγό ήταν υπέρβαρο κατά περίπου 1.500 κιλά.

Με τη συνδρομή ελεγκτών της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διαπιστώθηκε ότι τα προϊόντα ήταν ακατάλληλα και άκρως επικίνδυνα για κατανάλωση, λόγω της πλήρους απουσίας ψύξης κατά τη μεταφορά τους.

Το σύνολο του φορτίου κατασχέθηκε και καταστράφηκε, ενώ επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις τόσο για την παράνομη μεταφορά των τροφίμων όσο και για την υπέρβαση του επιτρεπόμενου βάρους του οχήματος, σύμφωνα με τις διατάξεις που εφαρμόζει ο ΕΦΕΤ.

Η ΑΑΔΕ επισημαίνει ότι οι στοχευμένοι έλεγχοι του ΔΕΟΣ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σε όλο το οδικό δίκτυο, με στόχο την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης αγροτικών και γαλακτοκομικών προϊόντων, την προστασία της δημόσιας υγείας, την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και τη διασφάλιση των δημοσίων εσόδων.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google