Οπτικές ίνες και… εγκατάλειψη: Καταγγελία για δρόμο που έμεινε γεμάτος λακκούβες στα Ιωάννινα

pogoniou odos

Το κλασικό και εξοργιστικό πλέον φαινόμενο των «εργολάβων που σκάβουν, τελειώνουν τη δουλειά τους και εξαφανίζονται αφήνοντας πίσω τους βομβαρδισμένο τοπίο», καταγγέλλει με επιστολή του στο Epiruspost ένας αγανακτισμένος αναγνώστης.

Η καταγγελία φέρνει στο φως τη σκληρή πραγματικότητα μιας πόλης δύο ταχυτήτων, όπου η στοιχειώδης αποκατάσταση των δρόμων φαίνεται πως αποτελεί προνόμιο μόνο για τις κεντρικές οδικές αρτηρίες των Ιωαννίνων. Και κει βέβαια με καθυστέρηση..

Το παράδειγμα που περιγράφει ο δημότης είναι ενδεικτικό της προχειρότητας και της παντελούς έλλειψης ελέγχου από τις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών.

Η Λαμπρίδη «γλύτωσε», η Πωγωνίου… θάφτηκε

Οι εργασίες για την εγκατάσταση του δικτύου οπτικών ινών στην πόλη ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στον κεντρικό δρόμο της Λαμπρίδη. Εκεί, το έργο έκλεισε στην ώρα του.. Η τάφρος καλύφθηκε, έπεσε νέα άσφαλτος, η αποκατάσταση ολοκληρώθηκε και τα προστατευτικά κολονάκια μαζεύτηκαν, αποδίδοντας τον δρόμο κανονικά στην κυκλοφορία.

lampridi

Μόλις λίγα μέτρα πιο πέρα, όμως, στην οδό Πωγωνίου, η εικόνα αλλάζει δραματικά και θυμίζει τριτοκοσμικό σκηνικό απόλυτης εγκατάλειψης. Όπως καταγγέλλεται, οι εργολάβοι έσκαψαν, πέρασαν τις οπτικές ίνες και… έγιναν άφαντοι.

pogoniou odos ()

Όχι μόνο άφησαν τον δρόμο γεμάτο λακκούβες και χώματα, αλλά δεν μπήκαν καν στον κόπο να μαζέψουν τα πλαστικά προστατευτικά και τις προσωρινές σημάνσεις, τα οποία παραμένουν πεταμένα πάνω στο κακοτράχαλο οδόστρωμα, αποτελώντας κίνδυνο για οδηγούς και πεζούς.

Ένα μαρτύριο δέκα ετών με… «σφραγίδα»

Για τους κατοίκους της οδού Πωγωνίου, βέβαια, αυτή η κατάσταση δεν είναι πρωτόγνωρη, καθώς η γειτονιά υποφέρει από τα μπαλώματα και την αδιαφορία εδώ και μια δεκαετία.

Πριν από χρόνια, στο πλαίσιο ενός παλαιότερου έργου, η άλλοτε στρωμένη άσφαλτος ξηλώθηκε και ο δρόμος αφέθηκε να μετατραπεί σε χωματόδρομο.

Μάλιστα, σε παλαιότερο έγγραφο διαμαρτυρίας που είχαν αποστείλει οι κάτοικοι προς τον Δήμο Ιωαννιτών, η επίσημη απάντηση ήταν ότι «δεν προβλέπεται κάποια αποκατάσταση».

Σήμερα, το ίδιο κακόγουστο αστείο επαναλαμβάνεται. Η τεχνολογία της οπτικής ίνας μπήκε στα σπίτια, αλλά η στοιχειώδης ποιότητα ζωής των ανθρώπων θάφτηκε ξανά κάτω από το χώμα, τη σκόνη και την αδιαφορία.

Τα ερωτήματα των πολιτών παραμένουν αμείλικτα..

Υπάρχει κάποιος να εποπτεύει τους εργολάβους και να μεριμνά για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης..

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google