Με νοικιασμένο αυτοκίνητο μετέφερε παράτυπη μετανάστρια

astinomia ()

Ένα ακόμα δρομολόγιο παράνομης διακίνησης από την ελληνοαλβανική μεθόριο προς το εσωτερικό της χώρας «έκοψαν» οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηγουμενίτσας, προχωρώντας στη σύλληψη δύο αλλοδαπών αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο στην Ηγουμενίτσα. Όπως διαπιστώθηκε, ο αλλοδαπός οδηγός είχε μισθώσει το συγκεκριμένο όχημα και στη θέση του συνοδηγού μετέφερε μια ομοεθνή του, η οποία είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο διακινητής είχε παραλάβει τη γυναίκα λίγη ώρα νωρίτερα από δύσβατο σημείο κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, με σκοπό να αποφύγουν τα συνοριακά μπλόκα.

Τελικός προορισμός του «ενοικιαζόμενου» δρομολογίου ήταν η Λευκάδα, όμως η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε μόλις το όχημα μπήκε στην Ηγουμενίτσα.

Σε βάρος του οδηγού σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών (προώθηση στο εσωτερικό της χώρας), ενώ η γυναίκα κατηγορείται για παράνομη είσοδο.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το μισθωμένο όχημα κατασχέθηκε. Τα σύνορα της Θεσπρωτίας παραμένουν υπό στενή επιτήρηση, καθώς οι διακινητές εφευρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους (όπως η χρήση ενοικιαζόμενων ΙΧ) για να περνούν απαρατήρητοι.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add EpirusPost.gr on Google