Ιόνια Οδός: Προσωρινός αποκλεισμός λόγω εργασιών στη σήραγγα Αμπελιάς

ionia odos

Σημαντικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένονται την Πέμπτη 7 Μαΐου 2026 στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού, λόγω προγραμματισμένων εργασιών επιθεώρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στη σήραγγα Αμπελιάς.

Σύμφωνα με την απόφαση της Αστυνομίας ο έλεγχος των συστημάτων αερισμού και εξαερισμού της σήραγγας επιβάλλει τον περιορισμό της κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Αντίρριο.

Οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να διαρκέσουν από τις 08:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί:

  • Εκτροπή κυκλοφορίας: Η κυκλοφορία προς Αντίρριο θα εκτρέπεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού (Άρτας – Ιωαννίνων), στο τμήμα μεταξύ του Α/Κ Εγνατίας και του Α/Κ Αυγού.
  • Αποκλεισμοί: Θα αποκλειστούν οι κλάδοι εξόδου της Εγνατίας Οδού προς τον αυτοκινητόδρομο στην κατεύθυνση προς Αντίρριο (στον Α/Κ Εγνατίας).

Η εταιρεία «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.» είναι υπεύθυνη για την τοποθέτηση της απαραίτητης σήμανσης και τη λήψη μέτρων ασφαλείας για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Σημείωση: Αν οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα από το προγραμματισμένο, ο δρόμος θα δοθεί κανονικά σε κυκλοφορία πριν από τις 19:00. Συνιστάται στους οδηγούς να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις της Τροχαίας.