Παράταση για το «Κέντρο για το Παιδί» ως τον Απρίλιο του 2027!

kentro gia to paidi

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου εγκρίθηκε η 3η τροποποίηση της πράξης για τη δημιουργία του «Κέντρου για το Παιδί» (Β’ Φάση) στον Δήμο Ιωαννιτών.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που αναρτήθηκαν, η κυριότερη αλλαγή αφορά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, καθώς η ημερομηνία λήξης της Πράξης μετατίθεται για τις 30 Απριλίου 2027, αντί της αρχικής προθεσμίας τον Αύγουστο του 2026.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Πρόκειται για ένα κρίσιμο έργο κοινωνικής μέριμνας, με συνολικό προϋπολογισμό 1.392.214,57 ευρώ, το οποίο υλοποιείται μέσω της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Ιωαννιτών.

Το Κέντρο θα στεγαστεί σε δύο νέα κτίρια:

  • Κτίριο 1 (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ): Νέο κτίριο 635 τ.μ. με υπόγειο, ειδικά εξοπλισμένο για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία.
  • Κτίριο 2 (ΚΔΑΠ Τυπικής Ανάπτυξης): Κτίριο 490 τ.μ. για παιδιά τυπικής ανάπτυξης.
  • Υπαίθριος Χώρος: Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου με παιχνίδια κατάλληλα και για ΑμεΑ, διαδρομές ποδηλάτου και χώρους πρασίνου.

Η ρήτρα λειτουργίας

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό σημείο της απόφασης είναι η «δικλείδα ασφαλείας» για την ολοκλήρωση: Για να θεωρηθεί το έργο περαιωμένο, απαιτείται η έκδοση Άδειας Ίδρυσης και Λειτουργίας για τις δομές. Σε περίπτωση που η άδεια δεν εκδοθεί, το έργο θα απενταχθεί και ο Δήμος θα κληθεί να επιστρέψει το σύνολο της χρηματοδότησης.

Η παράταση αυτή κρίθηκε αναγκαία για την ολοκλήρωση των εργασιών και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, ώστε το Κέντρο να παραδοθεί πλήρως λειτουργικό στους πολίτες των Ιωαννίνων, καλύπτοντας τις ανάγκες περίπου 90 ατόμων ανά έτος.