Υπερχείλισε χείμαρρος, αποκλείστηκε η Ιερά Μονή Στομίου

moni stomiou () ()

Μετά από τριάντα ώρες συνεχούς βροχόπτωσης, υπερχείλισε χείμαρρος κοντά στην Μονή Στομίου, με αποτέλεσμα να έχει αποκλειστεί.

Το γεγονός κάνει γνωστό η ίδια η Μονή, μέσα από την σελίδα της στα κοινωνικά δίκτυα και με αφορμή αυτό το γεγονός, σημειώνει την ανάγκη κατασκευής μιας μικρής γέφυρας.

Έμμεσα τοποθετείται και στην συζήτηση που έχει ανοίξει τους τελευταίους μήνες για τα έργα βελτίωσης στο μονοπάτι, υποστηρίζοντας ότι οι βελτιώσεις θα βοηθήσουν την Μονή να έχει πρόσβαση όλη την διάρκεια του χρόνου.

Στην ανάρτησή της αναφέρει:

Στην περιοχή της Τύμφης μέχρι το Μέτσοβο βρέχει συνεχώς για πάνω από 30 ώρες. Όπως βλέπετε στο επισυναπτόμενο βίντεο η Μονή Στομίου έχει αποκλεισθεί από τον χείμαρρο που διέρχεται πριν από την τελευταία ανηφόρα του δρόμου προς τη Μονή. Στον χείμαρρο αυτό καλό είναι να κατασκευαστεί μια μικρή γέφυρα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας και να μην κινδυνεύσει κάποιος ορειβάτης ή προσκυνητής. Αν συμβεί στους μοναχούς της Μονής το διάστημα υπερχείλισης του χειμάρρου αυτού κάποιο πρόβλημα υγείας με ανάγκη μετάβασης σε νοσοκομείο, θα κινδυνεύσουν τα μέγιστα. Η μικρή γέφυρα δεν θα χαλάσει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, αλλά θα εξασφαλίσει τη σταθερή σύνδεση της Μονής με την Κόνιτσα και τα Ιωάννινα. Κάποιοι αντιδρούν για μερικές βελτιώσεις του δρόμου χωρίς να σκέφτονται τις ανάγκες της Μονής. Οι βελτιώσεις του δρόμου θα βοηθήσουν τη Μονή να εξασφαλίζει όλη τη διάρκεια του έτους ακώλυτα τα αναγκαία και να απομακρύνονται εύκολα τα σκουπίδια, που δημιουργούνται από τους προσκυνητές. Με τον αποκλεισμό η Μονή δεν μπορεί να δέχεται επισκέπτες και προσκυνητές.