Από την μία δεν υπάρχει κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των οδικών υποδομών του Νομού Πρέβεζας. Από την άλλη δεν υπάρχει συγκεκριμένη χρηματοδοτική πηγή.
Με δεδομένη την κατάσταση αυτή και τα σοβαρά προβλήματα στο υπάρχον οδικό δίκτυο του Νομού, επανέρχεται η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με ερώτηση της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» στο πλαίσιο της λογοδοσίας.
Η παράταξη τονίζει ότι είναι επιβεβλημένη η αυξημένη φροντίδα και επιμέλεια που αφορά την τουλάχιστον καλή συντήρηση των υφιστάμενων Ε.Ο Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας – Ιωαννίνων. Αντί όμως αυτών, γίνονται αποσπασματικές παρεμβάσεις νέας ασφαλτόστρωσης/επίστρωσης 100 έως 250 μέτρων το πολύ ή συνήθως επούλωση οπών και εκεί τελειώνει η όποια συντήρηση. Γεγονός επίσης είναι ότι ολική ασφαλτόστρωση των Ε.Ο. έχει να γίνει από την 10ετία του 1980/90, όταν την ευθύνη είχε το ΤΕΟ (Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας).
Ενδεικτικά για την Ε.Ο Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας αναφέρουμε ότι στο τμήμα από κόμβο Καψιώχα έως την διασταύρωση Καναλίου υπάρχουν ανοιχτές μεγάλες οπές και στα δύο ρεύματα από τις οποίες έχουν προκληθεί υλικές ζημιές σε διερχόμενα οχήματα και καθίστανται εξαιρετικά επικίνδυνες ειδικά για τα διερχόμενα δίκυκλα. Επίσης για την Ε.Ο Ιωαννίνων Πρέβεζας το τμήμα από Λούρο έως Νέα Κερασούντα είναι σε παρόμοια περίπου κατάσταση. Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και η έλλειψη τακτικής συντήρησης των διαγραμμίσεων η οποία καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνη την οδήγηση ειδικά τη νύχτα.
«Έχουμε αντιπροτείνει στο παρελθόν και το επαναφέρουμε τώρα, ένα πρόγραμμα συνολικής και οριστικής αντιμετώπισης του προβλήματος που συνίσταται στην ασφαλτόστρωση τμημάτων των Ε.Ο. 10 έως 15 χλμ κάθε χρόνο, ώστε προοπτικά και σε βάθος 5ετίας να γίνει ολική επίστρωση με νέο ασφαλτοτάπητα. Πρακτική και μοντέλο το οποίο εάν υιοθετηθεί θα συμβάλει καθοριστικά στην συντήρηση και άλλων περιπτώσεων πολυσύχναστων τμημάτων Ε.Ο. της Ηπείρου. Η πρόταση είναι απολύτως πρακτική και ρεαλιστική και είναι υπόθεση της Περιφερειακής Αρχής να την υιοθετήσει ή να την τροποποιήσει και να την επεξεργαστεί περεταίρω» τονίζει.
Όμως με δεδομένη την πεπαλαιωμένη και κακή κατάσταση του οδοστρώματος των Ε.Ο. αλλά και την αναγκαιότητα των άμεσων παρεμβάσεων σε αυτές, οι οποίες διασφαλίζουν την ασφαλή κίνηση των οχημάτων, ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ώστε να συντηρηθεί ο ασφαλτοτάπητος και για το ύψος της χρηματοδότησης που προβλέπεται να διατεθεί εντός του τρέχοντος έτους.