81 ασθενείς σε ΜΕΛ και ΜΕΘ.. Δυσκολεύει η κατάσταση στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων

nosokomeio kor

Έσπασαν το φράγμα των ογδόντα οι νοσηλείες ασθενών με Covid στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων. Η κατάσταση εξελίσσεται σε πολύ δύσκολη με τις αντοχές του συστήματος να δοκιμάζονται και τους φόβους για τις επόμενες ημέρες να μεγαλώνουν.

Την Τετάρτη, ημέρα εφημερίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έγιναν 14 εισαγωγές ασθενών, αριθμός εξαιρετικά υψηλός ενώ από το πρωί αυξημένη είναι η κίνηση στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείο Χατζηκώστα που βρίσκεται σε εφημερία.

Το Νοσοκομείο Χατζηκώστα έχει διαθέσιμες μόλις τέσσερις κλίνες για ασθενείς Covid από τις 24 διαθέσιμες, καθώς νοσηλεύει ήδη είκοσι ασθενείς. Τις κλίνες κάτω από την πίεση που υπάρχει μπορεί να τις αυξήσει μέχρι και τριάντα και κει οι δυνατότητες εξαντλούνται.

Στις Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου νοσηλεύονται 45 ασθενείς, ένας από τους μεγαλύτερους αριθμούς που καταγράφεται μέχρι τώρα.

Δώδεκα ασθενείς είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται και τέσσερα παιδιά προσχολικής ηλικίας τα οποία είναι σε καλή κατάσταση.

Η ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο είναι μεγάλη καθώς τα νοσοκομεία δοκιμάζονται και μαζί οι αντοχές ιατρικού και νοσηλευτικό προσωπικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ