Το Δημόσιο καταβάλλει 64 εκατ. για τον Ε-65

AKSONES NEWΤις εκκρεμότητες με τους εργολάβους κλείνει η κυβέρνηση εγκρίνοντας με δύο πρόσφατες αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στη διαύγεια την καταβολή 63,9 εκατ. ευρώ στην Κεντρική Οδό που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο Ξυνιάδα -Τρίκαλα.

Πρόκειται για το τεμαχισμένο έργο του Ε65 μήκους 78 χλμ. το οποίο έχει αναλάβει η ΓΕΚ-Τέρνα και για το οποίο με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού κ. Χρίστου Σπίρτζη εγκρίθηκαν στις αρχές του μήνα διαδοχικά κονδύλια 42,8 εκατ. ευρώ και 21,1 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Πρόκειται για την εξόφληση της 5ης καταβολής της χρηματοδοτικής συμβολής του δημοσίου συνολικού ύψους 196 εκατ. ευρώ και αντίστοιχα της 6ης καταβολής της πρόσθετης χρηματοδοτικής συμβολής ύψους 138 εκατ. ευρώ όπως αυτή αποφασίστηκε με την τροποποίηση των συμβάσεων παραχώρησης στα τέλη του 2013.

Η κυβέρνηση δια του αρμόδιου υπουργού κ. Σπίρτζη συνεχίζει να επιμένει στην επαναδιαπραγμάτευση των όρων των συμβάσεων παραχώρησης, συντασσόμενη με την λογική μιας παράλληλης, με την ολοκλήρωση των έργων διαπραγμάτευσης.

Η υπογραφή άλλωστε των δύο ανωτέρω αποφάσεων, την ώρα που η χώρα μένει από ρευστό, επιβεβαιώνει τις προθέσεις να τηρηθούν οι προβλέψεις των αναθεωρημένων συμβάσεων, προκειμένου να αποφευχθεί ένας νέος κύκλος αποζημιώσεων που θα δημιουργήσει κινδύνους και στην ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ