Τα ντοκουμέντα της ντροπής… Πρόστιμο 5.000 ευρώ για δύο κιλά καλαμπόκια

kalampoki prostimo1

kalampoki prostimo1Το καλαμπόκι… χρυσάφι καλείται να πληρώσει μία ηλικιωμένη γυναίκα από την Ελεούσα, η οποία «συνελήφθη» να πουλάει χωρίς άδεια μικροπωλητή! Το θέμα του βαρύτατου προστίμου αποκάλυψε το Epiruspost.gr και έκανε το γύρο της Ελλάδας τόσο μέσω του διαδικτύου, όσο και από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που αναμεταδόθηκε.

Δεχθήκαμε πλήθος μηνυμάτων από αναγνώστες μας, μέσω των οποίων οι περισσότεροι εξέφραζαν την οργή τους.

Και κάποιοι την απορία: Είναι δυνατό για δύο κιλά καλαμπόκι να επιβληθεί πρόστιμο πέντε χιλιάδων ευρώ;

kalampoki montazΚι όμως είναι.

Το Epiruspost.gr αποκαλύπτει τα ντοκουμέντα πάταξης της….φοροδιαφυγής!

Η ηλικιωμένη και σχεδόν εντελώς άπορη γυναίκα από την Ελεούσα, έψηνε καλαμπόκια στην είσοδο του παζαριού που είχε γίνει στην Βουνοπλαγιά, στο Δήμο Ζίτσας!

Εκεί της έγινε ο σχετικός έλεγχος. Σύμφωνα με διευκρινίσεις που δόθηκαν από το Δήμο Ιωαννιτών, το πρόστιμο δεν επέβαλλε η Δημοτική Αστυνομία, η οποία δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα, αλλά η Ελληνική Αστυνομία.

Στην Ελληνική Αστυνομία, παραδόθηκαν με σχετικό πρωτόκολλο και όλα τα έντυπα που χρησιμοποιούσε η Δημοτική, όπως και τα μπλοκ παραβάσεων, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Έτσι ενώ η παράβαση είναι βεβαιωμένη σε έντυπο της δημοτικής αστυνομίας, δόθηκε από την ελληνική αστυνομία!

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο κατάσχεσης, στην ηλικιωμένη βρέθηκαν 18 καλαμπόκια όλα κι όλα! Συνολική ποσότητα δύο κιλών!!!

Στην καλύτερη περίπτωση το ποσό που θα μπορούσε να κερδίσει η ηλικιωμένη πουλώντας και τα δεκαοκτώ καλαμπόκια, δεν θα μπορούσε να ξεπερνά τα 40 ή το πολύ τα 50 ευρώ!!!

Το πρόστιμο που της επιβλήθηκε είναι πέντε ολόκληρες χιλιάδες!!

Η δικαιολογία όπως την αναγράφει ο δημοτικός αστυνομικός «παντελή έλλειψη άδειας άσκησης υπαίθριου εμπορίου – «πουλούσε καλαμπόκια έξωθεν εμποροπανήγυρης χωρίς άδεια»…

kalampoki prostimo2

Η ίδια δήλωσε ότι δεν γνώριζε ότι χρειάζονταν τέτοια άδεια.

Τα καλαμπόκια όμως κατασχέθηκαν και τώρα βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση καθώς πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα του υψηλότατου προστίμου!

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να γίνει προσφυγή κατά της συγκεκριμένης απόφασης, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο.

Η ηλικιωμένη είναι σε απόγνωση καθώς ο αγώνας για ένα μικρό μεροκάματο αντιμετωπίστηκε ως μία μεγάλη περίπτωση φοροδιαφυγής!!!

Αλήθεια αυτό είναι το κράτος δικαίου;

Σίγουρα πάντως αυτά είναι τα ντοκουμέντα της ντροπής!

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ