48χρονη έχασε την ζωή της… Ήταν κλειστό το Κέντρο Υγείας!

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία κάνει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία για μία ακόμη φορά επικεντρώνεται στην λειτουργία των Κέντρων Υγείας, η οποία παραμένει εξαιρετικά προβληματική. Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της, μία 48χρονη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών έχασε την ζωή της, καθώς το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου, στην Θεσπρωτία, το οποίο βρίσκονταν πολύ κοντά στην κατοικία της, την ημέρα εκείνη ήταν κλειστό, λόγω έλλειψης γιατρών. Όπως σημειώνεται το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Κυριακή στις δέκα το βράδυ, ενώ το Κέντρο Υγείας είχε κλείσει από τις τρεις από το μεσημέρι.

Το περιστατικό, όπως το περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ, έχει ως εξής: Η 48χρονη, μητέρα δύο κοριτσιών, αισθάνθηκε αδιαθεσία. Ασθενοφόρο δεν διαθέτει το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου. Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας είναι πεπεισμένοι ότι πιθανότατα θα έσωζαν τη γυναίκα εάν το Κέντρο Υγείας ήταν ανοικτό που ήταν γνωστό το ιστορικό της.

Κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας.

Σε περισσότερο από μία ώρα διεκομίσθη στο ΤΕΠ του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας (Αγροτικός δρόμος με πολύ κίνηση). Χρόνος που απεδείχθη μοιραίος.

Το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο Πρέβεζας, 28 χιλιόμετρα από Κ.Υ. Ηγουμενίτσας (ΤΕΠ), 24 χιλιόμετρα από το Κ.Υ. Πάργας. Λόγω έλλειψης ιατρών εφημερεύει μόνο τις ζυγές μέρες του μήνα και τις υπόλοιπες έως τις 3 η ώρα το μεσημέρι.

Τις μονές ημέρες το μήνα εφημερεύει το Κέντρο Υγείας Πάργας. Δυστυχώς η γυναίκα χάθηκε επειδή αντιμετώπισε πρόβλημα σε μονή ημέρα του μήνα. Οι ιατροί που υπηρετούν είναι η Διευθύντρια Οδοντίατρος και τρεις Γενικοί Ιατροί. Εξυπηρετεί 5000 κατοίκους τον χειμώνα και το καλοκαίρι ο πληθυσμός διπλασιάζεται. Κλείνει το μεσημέρι τις μονές ημέρες και οι γιατροί κάνουν εφημερίες σε άλλα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Η λύση των προβλημάτων των εφημεριών ενός Κέντρου Υγείας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνεται με «απογύμνωση» ενός άλλου Κέντρου Υγείας και έτσι να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών μιας άλλης περιοχής.

«Η αποδιοργάνωση του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου καθώς και των άλλων Κέντρων Υγείας της περιοχής θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Κατόπιν εορτής και μετά το θάνατο της 48χρονης μητέρας ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ θα μεταβεί στην περιοχή για σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς.

Τι θα πει στους συγγενείς, στα παιδιά της αδικοχαμένης μητέρας;», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ