453 κρούσματα σε 25 μέρες, πάνω από 40 ασθενείς στις Μονάδες Λοιμωδών

oktovrios

Ο Οκτώβριος αποτελεί τον χειρότερο μέχρι τώρα μήνα για την εξάπλωση της πανδημίας στο Νομό Ιωαννίνων.

Η Ήπειρος την άνοιξη πέρασε σχεδόν αλώβητη το πρώτο κύμα και στο διάστημα του καλοκαιριού ήταν η Περιφέρεια με τα λιγότερα κρούσματα στη χώρα σήμερα διέρχεται μία δύσκολη περίοδο.

Ειδικά ο Νομός Ιωαννίνων, ο οποίος όμως επηρεάζει και τους όμορους λόγω των πολλών και συχνών μετακινήσεων. Αυτός φαίνεται ότι είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο περνούν στο επίπεδο 2, στο κίτρινο δηλαδή οι Νομοί Άρτας και Θεσπρωτίας ενώ στο ίδιο επίπεδο βρίσκεται εδώ και μέρες ο Νομός Πρέβεζας.

Στα Γιάννινα η κατάσταση παραμένει δύσκολη.

Ο Νομός μετρά από την 1η Οκτωβρίου και μέχρι τώρα 453 κρούσματα. Αριθμός που λίγους μήνες πριν θα έμοιαζε τρομακτικός.

Στα 310 ανέρχονται τα κρούσματα των τελευταίων 14 ημερών, που θεωρούνται ενεργά, αριθμός επίσης υψηλός.

Τα Γιάννινα βρίσκονται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων από τις 5 του μήνα και οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αν αυτά δεν είχαν τεθεί σε εφαρμογή ο αριθμός των κρουσμάτων θα ήταν ακόμη υψηλότερος, ίσως και διπλάσιος.

Η κατάσταση αυτή πιέζει πλέον ασφυκτικά το δημόσιο σύστημα υγείας.

Πάνω από 40 ασθενείς νοσηλεύονται στις Μονάδες Λοιμωδών, δύο εκ των οποίων τέθηκαν σε λειτουργία τις προηγούμενες ημέρες κάτω από τις μεγάλες ανάγκες για νοσηλεία. Τρεις ασθενείς είναι διασωληνωμένοι

Ο μόνος τρόπος για να αποσυμπιεστεί το σύστημα υγείας και ειδικά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι η μείωση των κρουσμάτων. Αν αυτό δεν συμβεί τις επόμενες μέρες τότε τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν σε πολύ δύσκολα.

Η τήρηση των μέτρων αποτελεί τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι ώστε η κατάσταση να βελτιωθεί και ο Νομός να αποφύγει το κόκκινο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ