43 σταθμοί πλευρικών διοδίων ως το καλοκαίρι

Τρεις νέοι σταθμοί διοδίων προστίθενται στην Εγνατία Οδό το επόμενο διάστημα. Η αρχή θα γίνει από το Ωραιόκαστρο όπου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εντός της εβδομάδας και θα ακολουθήσει τον Δεκέμβριο ο σταθμός στην Ασπροβάλτα και στο Στρυμονικό.

Εκεί που πραγματικά αναμένεται να αλλάξει πλήρως το τοπίο είναι οι πλευρικοί σταθμοί που θα είναι έτοιμοι ως το καλοκαίρι του 2020.

Συνολικά θα κατασκευαστούν 43 σταθμοί πλευρικών διοδίων η χωροθέτηση των οποίων δεν έχει ανακοινωθεί.

Εκτιμάται ωστόσο ότι καμία περιοχή δεν θα διασωθεί και ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος της χώρας που κατασκευάστηκε με δημόσιο και κοινοτικό χρήμα θα καταστεί αρκετά πιο ακριβός παίρνοντας τον δρόμο προς την ιδιωτικοποίηση.

Πέρα από τις εκκρεμότητες με τα διόδια η Εγνατία ΑΕ θα αντιμετωπίσει μέσα στο επόμενο διάστημα μία ακόμη σειρά ζητημάτων όπως:

– να ολοκληρώσει την κατασκευή μετωπικών και πλευρικών σταθμών διοδίων και να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για την αδειοδότηση του συνόλου των σηράγγων (απεριόριστη ή εκτός επικίνδυνων φορτίων κατά περίπτωση).

-Καθορίσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ή/και κατασκευαστικές εργασίες, και να προσδιορίσει το κόστος αυτών, που απαιτούνται για την αποκατάσταση των γεφυρών.

– να επιλύσει το ζήτημα των εκκρεμών συμβάσεων υλοποίησης ΣΕΑ Ελευθεροχωρίου, Ωραιοκάστρου, Αρδανίου και Σώστη που παραμένουν ανενεργές από το 2011.

-να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων που απαιτούνται για τις επικείμενες εργασίες που περιγράφονται στην Σύμβαση Παραχώρησης και ειδικά για την αναβάθμιση των κάθετων αξόνων

-προχωρήσει στην απελευθέρωση των εσόδων της Εγνατίας Οδού από το υφιστάμενο υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς Ενέχυρο, πριν από την κατακύρωση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε ο αυτοκινητόδρομος να μεταβιβαστεί ελεύθερος στον Παραχωρησιούχο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ