Στον αέρα 35.000 αιτήσεις του Εξοικονομώ κατ’ οίκον

katikia pleis

Σε αναμονή πάνω από 35.000 αιτήσεις για υπαγωγή στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που παρέχει δάνεια και ενισχύσεις σε νοικοκυριά για ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους, για το οποίο οι αρμόδιες υπηρεσίες δηλώνουν πως δεν υπάρχουν κονδύλια για την ένταξή τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που έλαβε ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, από απάντηση σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, προκύπτουν τα εξής:

«Σύμφωνα με την απάντηση του ΕΤΕΑΝ, δεν υπάρχει η δυνατότητα νέων υπαγωγών στο πρόγραμμα, δεδομένης της εξάντλησης των διαθέσιμων πόρων.

Το 2015 εντάχθηκαν συνολικά μόνο 517 ωφελούμενοι από απελευθέρωση προηγούμενων δεσμευμένων κονδυλίων, ενώ τα προηγούμενα πέντε χρόνια είχαν συνολικά ενταχθεί 50.041. Είναι σε αναμονή 35.715 αιτήσεις για τις οποίες απαιτούνται συνολικά 358,45 εκατ. ευρώ».

Σημειωτέον ότι, από απάντηση της Ειδικής Γραμματείας προκύπτει ότι «το διαθέσιμο ποσό είναι 248 εκατ. ευρώ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το μοντέλο αξιολόγησης του χρηματοδοτικού μέσου, προκειμένου να προχωρήσει το πρόγραμμα». Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, «λόγω των εξελίξεων στην οικονομία, η εν λόγω αξιολόγηση αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα να επικαιροποιηθεί».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ