300 χιλιάδες για τη λειτουργία του Πολυδύναμου

Με 300 χιλιάδες από το αποθεματικό του Υπουργείου Υγείας θα ενισχυθεί το Νοσοκομείο Χατζηκώστα προκειμένου να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την λειτουργία του Πολυδύναμου.

Το συγκεκριμένο κονδύλι απαιτείται ώστε το κτίριο, που έμεινε κλειστό αρκετά χρόνια, να καταστεί πλήρως λειτουργικό.

Την δέσμευση για την άμεση έγκριση του ποσού ανέλαβε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά την συνάντηση που είχε με τον διοικητή του Νοσοκομείου Ευάγγελο Καρβούνη.

Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι η λειτουργική υπόσταση του Πολυδύναμου είναι κατοχυρωμένη και το θέμα της λειτουργίας του έχει λυθεί οριστικά και αμετάκλητα.

«Το ζητούμενο πλέον είναι να έχουμε την καλύτερη επιστημονική και οργανωτική εποπτεία του Κέντρου. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα στο οποίο η χώρα δεν έχει μεγάλη εμπειρία. Το βασικό όμως είναι ότι νομοθετήσαμε προκειμένου ένα τμήμα του ΕΣΥ να παρέχει υπηρεσίες απεξάρτησης κι έτσι θεσμικά το νοσοκομείο έχει την δυνατότητα να το κάνει», τόνισε σε δηλώσεις ο Υπουργός Υγείας.

Ο κ. Ξανθός έκανε γνωστό ότι το Πολυδύναμο θα ενισχυθεί με δύο μόνιμους ψυχιάτρους ενώ αναζητούνται και δύο επικουρικοί.

Αναφερόμενος στο Νοσοκομείο τόνισε ότι αποτελεί μία μάχιμη μονάδα στην δημόσια υγεία. Αναγνώρισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού του όπως και την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την διοίκηση στην κατεύθυνση αυτή με την αξιοποίηση κάθε δυνατής χρηματοδοτικής πηγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ