3.500 τ.μ. από γιαπί μετατρέπονται σε οίκο ευγηρίας και δομές για ηλικιωμένους!

maksimos girokomeio

Ένα μεγάλο εγχείρημα βάζει στα σκαριά η Μητρόπολη Ιωαννίνων. Κι αυτό αφορά στην δημιουργία μιας νέας πτέρυγας στο Γηροκομείο και την ανάπτυξη νέων δομών για ηλικιωμένους.

Από τη δεκαετία του 1970 ήταν ημιτελές το κτίριο πίσω ακριβώς από το Γηροκομείο «Ζωσιμάδων». Ένα κτίριο που δεν είχε ολοκληρωθεί ποτέ ενώ είχε εκπονηθεί και μελέτη για την κατεδάφισή του.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μαξιμος με τα μέλη της Διοίκησης του Γηροκομείου και τον Γενικό Διευθυντή αποφάσισαν να ανοίξουν την υπόθεση αυτή και να πάρουν τα πράγματα από την αρχή και με την σειρά. Και στην πορεία αυτή είχαν την στήριξη πολλών ανθρώπων από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Δοκιμάστηκε η στατική επάρκεια του κτιρίου, έγιναν αντισεισμικοί έλεγχοι, προχώρησε η εκπόνηση μελετών, έγιναν οριστικές μελέτες, εκδόθηκαν οι άδειες, κατεδαφίστηκε τοιχοποιία εσωτερική και εξωτερική, απομακρύνθηκαν τα υλικά. Με προσφορές και χορηγίες που εξασφαλίστηκαν μέσα από ένα μεγάλο δίκτυο ανθρώπων που κινητοποίησε ο Μητροπολίτης.

Τώρα όλα βρίσκονται στην τελική ευθεία. Είναι η ώρα για να ξεκινήσουν οι εργασίες ώστε να δημιουργηθεί μία πτέρυγα εξήντα δωματίων για φιλοξενία ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, μία δομή ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων και μία δομή για ηλικιωμένους που πάσχουν από άνοια.

Το κόστος του έργου αυτού ανέρχεται σε τρία εκατομμύρια και στόχος της Μητρόπολης είναι να έχει ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Το συνολικό εμβαδόν των νέων δομών θα φτάνει τα 3.500 τετραγωνικά μέτρα. Ένα έργο τεράστιο και με πολύ μεγάλη προσφορά στην κοινωνία. Αξίζει αν αναφερθεί ότι σήμερα εκκρεμούν στο Γηροκομείο 100 αιτήσεις ηλικιωμένων για φιλοξενία ενώ δεκάδες άλλες βρίσκονται στον ΕΟΠΠΥ.

Οι δομές αυτές είναι απαραίτητες για να γίνει βιώσιμο το Γηροκομείο το οποίο μέχρι και πριν λίγα χρόνια είχε χρέη που έφταναν στις 800 χιλιάδες.

«Είναι ένα σπουδαίο έργο. Είναι δομές που τις έχει ανάγκη ο τόπος» ανέφερε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος παρουσιάζοντας το νέο μεγάλο εγχείρημα και ανακοινώνοντας την λειτουργία λαχειοφόρου αγοράς προκειμένου να εξευρεθεί ένα μέρος των χρημάτων για την ολοκλήρωση των νέων δομών.

Μέσω της λαχειοφόρου (10 ευρώ ο κάθε λαχνός) δωρεών και χορηγιών, όπως επίσης και των εσόδων από την εκποίηση ορισμένων ακινήτων θα μπορέσει να λάβει σάρκα και οστά το νέο εγχείρημα.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν μέχρι σήμερα και έτσι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εργασιών και απηύθυνε έκκληση προς όλους να στηρίξουν την προσπάθεια που ξεκινά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ