3.500 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ήπειρο.. Όλοι οι φορείς σε κοινή σύσκεψη

Δήμοι, Περιφέρεια, Ύπατη Αρμοστεία, ΔΟΜ, Αστυνομία και ΜΚΟ βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να συζητήσουν το προσφυγικό και τις διαστάσεις του σε τοπικό επίπεδο αλλά και να συντονιστούν ώστε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών τόσο για μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών όσο και για άλλες πρωτοβουλίες που μπορεί να λαμβάνονται. Σήμερα στην Ήπειρο φιλοξενούνται περίπου 3.500 μετανάστες και πρόσφυγες. Τα μεγαλύτερα οργανωμένα Κέντρα είναι του Κατσικά, του Ζηρού και της Αγίας Ελένης.

Πέρα από τα Κέντρα Φιλοξενίας μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της Ηπείρου καθώς και σε μισθωμένα διαμερίσματα.

Στην διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στο δημαρχείο υπήρξε αναλυτική συζήτηση για την κατάσταση στην Ήπειρο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Ιωαννίνων, Πωγωνίου, Κόνιτσας και Ζηρού, των περιοχών δηλαδή όπου υπάρχουν δομές φιλοξενίας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Γιάννης Αιβατίδης, η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ύπατης Αρμοστείας, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και των ΜΚΟ.

Παράλληλα υπήρξε ενημέρωση για την λειτουργία και τον προγραμματισμό του Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου Ιωαννίνων όπως και ενημέρωση για την συγκρότηση των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών που συγκροτούν οι Δήμοι.

Στην συνάντηση επισημάνθηκε η ανάγκη για πληρέστερη ενημέρωση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως και των τοπικών κοινωνιών τόσο για νέες μετακινήσεις προσφύγων όσο και για άλλες πρωτοβουλίες που μπορεί να δρομολογηθούν ώστε όλοι να είναι έτοιμοι για να συμβάλλουν προκειμένου να μην προκαλούνται προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ