3.500 αθλητές στο δρόμο του γιοφυριού

Με 3.500 δρομείς από τη Άρτα, την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα και πολλές περιοχές της χώρας να συμμετέχουν ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 5ος «Δρόμος του Γιοφυριού», που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αρταίων σε συνεργασία με τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου, το Σύλλογο Δρομέων Άρτας, το Σύλλογο «ΕπιΣτήθιοι Φίλοι» και τη «Φλόγα», μιας και ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μάχη κατά του καρκίνου.

Σε όλα τα αγωνίσματα του «Δρόμου του Γιοφυριού» η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ μεγάλη και με τον καιρό να είναι σύμμαχος οι αθλητές κάθε ηλικίας απόλαυσαν τη διαδρομή, η οποία περνά από τα σπουδαία Βυζαντινά μνημεία της Άρτας, αλλά και από τον κάμπο της.

«Η Άρτα σήμερα γιορτάζει, καθώς πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για την Άρτα, με πολλαπλούς στόχους, όπως είναι η ανάπτυξη του δρομικού κινήματος και του μαζικού αθλητισμού στην περιοχή μας, καθώς και η ανάδειξη Βυζαντινών μας μνημείων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Άρτας, όπως φαίνονται μέσα από τη διαδρομή που έχουμε σχεδιάσει. Πρόκειται για μια διοργάνωση που δημιουργήσαμε από τον πρώτο χρόνο της δημοτικής μας θητείας και πλέον την έχουμε καταστήσει θεσμό. Η συμμετοχή φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία και για αυτό ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο που συμμετείχε σήμερα στην Άρτα» ανέφερε, σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι «η Άρτα έχει γίνει πλέον το επίκεντρο μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων και στόχος μας ως Δημοτική Αρχή είναι να επενδύουμε στον αθλητικό τουρισμό, προβάλλοντας έτσι την περιοχή μας, τις ομορφιές της, αλλά και ενισχύοντας την τοπική οικονομία. Στόχος μας είναι την επόμενη χρονιά να κάνουμε ένα διήμερο εκδηλώσεων, με τους κύριους αγώνες (21,1 και 5 χιλιόμετρα) να διεξάγονται την Κυριακή και το Σάββατο οι σχολικοί αγώνες και ο περιπατητικός.  Παράλληλα, θέλουμε να συνεχίσουμε να έχει ο αγώνας έναν κοινωνικό χαρακτήρα, όπως φέτος που ήταν  αφιερωμένος στην μάχη κατά του καρκίνου συμμετέχοντας στη διεθνή εκστρατεία «I am and I will», η οποία απευθύνει μια δυνατή έκκληση για δράση ζητώντας προσωπική δέσμευση από όλους να συμβάλλουν στην μείωση των επιπτώσεων του καρκίνου σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο και στηρίζοντας τις δράσεις των συλλόγων «ΕπιΣτήθιοι Φίλοι Άρτας» (Σύλλογος Εθελοντών κατά του καρκίνου του Μαστού) και «Φλόγα» (Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια). Έτσι, ως αιρετός της τοπικής αυτοδιοίκησης δεσμεύομαι προς αυτή την κατεύθυνση με δράσεις όπως περισσότερο πράσινο, περισσότερους αθλητικούς χώρους, δημιουργία ποδηλατοδρόμων, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων, περισσότερες δωρεάν μαστογραφίες σε άπορες συμπολίτισσες, προώθηση της υγιεινής διατροφής κ.α».

»Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν στην άρτια διεξαγωγή ενός ακόμη αγώνα, τους συμμετέχοντες, τους μαθητές των σχολείων και τους γονείς τους και όλους τους Αρτινούς που αγκάλιασαν τον αγώνα, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Δημήτρη Σφήκα, τον τεχνικό διευθυντή Χρήστο Ζαρκάδα, τους εθελοντές για την ανιδιοτελή και πολύτιμη προσφορά τους στην διοργάνωση, την ΕΛ.ΑΣ. και την Τροχαία Άρτας για την άριστη συνεργασία, το ΕΚΑΒ, τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας και την Ιατρό του αγώνα, τη ΔΟΑΚ Άρτας, V-Strom Greek Riders Ηπείρου, τους Αντιδημάρχους τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους του Δήμου, το Σύλλογο «Σκουφάς» για την παραχώρηση της αίθουσας για τη γραμματεία του αγώνα, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Άρτας για την παραχώρηση του 2ου Δημοτικού Σχολείου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων για την παραχώρηση του Κάστρου, την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και το Δήμο Νικολάου Σκουφά για τη στήριξη του αγώνα, τα ΜΜΕ για την προβολή του αγώνα και όλους τους χορηγούς που στήριξαν τη διοργάνωση».

Τα αποτελέσματα των αγώνων έχουν ως εξής:

Ημιμαραθώνιος Άνδρες: 1. Αθανάσιος Μπαρμπαγιάννης, 2. Γεώργιος Καραβίδας, 3. Αλέξανδρος Τζουμάκας. Γυναίκες: Βηθλεέμ Σιαπίου, Δήμητρα Ανδρούτσου, Δήμητρα Τσαλοκώστα

> Αγώνας δρόμου 5 χλμ: Άνδρες: 1. Ιωάννης Καρέτσος, Ανδρέας Μακρής, Γιάννης Ματσούκας. Γυναίκες: Ελένη Νικολοπούλου, Ευαγγελία Ζήση, Μαρία Γούτσια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ