Ο ΟΚΠΑΠΑ τίμησε τους ανθρώπους της 3ης ηλικίας

kapi giorti

kapi giorti

Μια πολύ όμορφη γιορτή οργάνωσε ο ΟΚΠΑΠΑ για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία». Ήταν μια καλή ευκαιρία για όλους να συναντηθούν, να διασκεδάσουν, αλλά και να δείξουν κάποιες από τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν, καθώς εμφανίστηκαν οι χορωδίες και τα χορευτικά συγκροτήματα των ΚΑΠΗ.

«Πραγματικά νιώθω συγκινημένος βλέποντας όλους εσάς να μην το βάζετε κάτω. Οι δικές σας αντοχές και το κέφι σας δίνουν δύναμη σε μας τους νεώτερους», είπε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, απευθυνόμενος στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών (ΟΚΠΑΠΑ), Φίλιππος Τσουμάνης, μίλησε για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, λέγοντας πως «είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τις υποχρεώσεις της κρατικής και δημόσιας διοίκησης απέναντι στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας των προνομίων και των δικαιωμάτων τους».

Αναφερόμενος στο τι κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών για την Τρίτη Ηλικίας σημείωσε πως «στον ΟΚΠΑΠΑ εργαζόμαστε καθημερινά ώστε να διαμορφώνουμε ένα πλαίσιο, το οποίο να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες σας και προσπαθούμε να βρισκόμαστε δίπλα σας με σκοπό και στόχο να εξετάζουμε και να υλοποιούμε, στον βαθμό που κάθε φορά είναι εφικτό, τις δικές σας προτάσεις».

Οι δομές του ΟΚΠΑΠΑ που έχουν ως αντικείμενο την προστασία της τρίτης ηλικίας και παράγουν ένα πολύ σημαντικό έργο είναι:
τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.),
το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) και
το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι.
Τα Δημοτικά Ιατρεία
Το Δημοτικό Φαρμακείο
Το Δημοτικό Οδοντιατρείο που θα ξεκινήσει να λειτουργεί σε λίγες μέρες

Ο κ. Τσουμάνης στην ομιλία του έκανε κι έναν συνοπτικό απολογισμό της δουλειάς που έχει γίνει τον τελευταίο χρόνο, ειδικά στα ΚΑΠΗ.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ