27,1 εκατ. το πρόγραμμα για τους νέους αγρότες στην Ήπειρο

agrotes

Αλλαγές στην κατανομή των πόρων ανά Περιφέρεια για το μέτρο των νέων αγροτών προβλέπει τροποποιητική απόφαση του ΥπΑΑΤ.

Συγκεκριμένα, η τροποποίηση αφορά την 3η πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του  Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022».

Σύμφωνα με την απόφαση, προβλέπεται το συνολικό ποσό ύψους 526.792.000 ευρώ για την κάλυψη Δημόσιας Δαπάνης, το οποίο θα κατανεμηθεί για νομικές δεσμεύσεις που θα προκύψουν από την χορήγηση ενισχύσεων.

Να σημειωθεί ότι «κατά την κατανομή των πόρων λήφθηκαν υπόψη, μεταξύ άλλων κριτηρίων, η δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση, η νησιωτικότητα, η ορεινότητα, η υποεκτίμηση της ενδοπεριφερειακής σημασίας του πρωτογενούς τομέα λόγω της παρουσίας, στην ίδια Περιφέρεια, ενός ισχυρού δευτερογενούς τομέα, καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης των πυρόπληκτων περιφερειών, που προέκυψε από τις εκτεταμένες πυρκαγιές σε αγροτικές εκτάσεις το καλοκαίρι του 2021», επισημαίνεται στην απόφαση.

Το υπομέτρο 6.1 συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης «Ε.Γ.Τ.Α.Α.») και το Ελληνικό Δημόσιο.

Το ποσό που αντιστοιχεί στην Περιφέρεια Ηπείρου ανέρχεται στα 27,1 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ