260 εκατομμύρια το Τομεακό του Υπουργείου Περιβάλλοντος

espa1

Το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, προϋπολογισμού 260 εκατ. ευρώ, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θα διαρκέσει έως τις 22 Αυγούστου.

Η χρηματοδότηση της πράσινης ανάπτυξης είναι ο κεντρικός στόχος της διάθεσης των δημόσιων πόρων του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης, οι οποίοι κατανέμονται σε 150 εκατ. ευρώ για την ενέργεια και σε 110 εκατ. ευρώ για το περιβάλλον.

Η δράση που θα απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού, ύψους 58,25 εκατ. ευρώ, είναι η ενεργειακή απόδοση, που αφορά ενεργειακές αναβαθμίσεις στα κτίρια οικιακού τομέα, τριτογενούς τομέα και δημόσιας χρήσης.

Στον τομέα της ενέργειας, το Πρόγραμμα θα χρηματοδοτήσει δράσεις όπως η ενεργειακή απόδοση, η στήριξη των ΑΠΕ και της συμπαραγωγής, η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, η ανάπτυξη και συντήρηση υποδομών, καθώς και η ψηφιακή διασύνδεση μονάδων δημόσιας διοίκησης.

Στον τομέα του περιβάλλοντος, μεγάλο κομμάτι της χρηματοδότησης θα κατευθυνθεί για την κυκλική οικονομία και συγκεκριμένα για την ανάπτυξη υποδομών προστασίας, τις πράσινες πόλεις, την πρόληψη και διαχείριση κινδύνων, τη διαχείριση υδάτων και στερεών και υγρών απόβλητων.

Οι πόροι που θα κατευθυνθούν στις χρηματοδοτήσεις αποτελούν μέρος από τους συνολικούς δημόσιους πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ύψους 10 δισ. ευρώ κατά την περίοδο 2021-2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ