26,8 εκατομμύρια για τον μεγάλο δακτύλιο.. Στο ΕΣΠΑ ο φάκελος του έργου

Ποσό 26,8 εκατομμυρίων ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Ιωαννιτών από το ΕΣΠΑ και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Ηπείρου προκειμένου να προχωρήσει στην κατασκευή του μεγάλου δακτυλίου της πόλης, του δρόμου δηλαδή από τον κόμβο του Πανηπειρωτικού Σταδίου μέχρι τον κόμβο Βογιάνου. Οι μελέτες για το συγκεκριμένο έργο, που επί μήνες μονοπώλησε την τοπική επικαιρότητα, έχουν ολοκληρωθεί και το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης θα αποφασίσει την αίτησης χρηματοδότησης στην σχετική πρόσκληση που έχει στον αέρα η Περιφέρεια Ηπείρου.

Όλα θα μπορούσαν να είναι πολύ και υπό άλλες συνθήκες το έργο θα μπορούσε αμέσως μετά την ένταξή του να δημοπρατηθεί και να εκτελεστεί. Όμως το λεπτό σημείο που υπάρχει και αποτυπώνεται στην εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο αφορά στις απαλλοτριώσεις.

Η πρόταση του Δήμου περιλαμβάνει δύο βασικά υποέργα. Το ένα είναι το κύριο, η ολοκλήρωση δηλαδή του δακτυλίου με προυπολογισμό 24,7 εκατομμύρια και το δεύτερο είναι οι απαλλοτριώσεις το κόστος των οποίων έχει υπολογιστεί στα 2,1 εκατομμύρια.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα φιλόδοξο εγχείρημα της Δημοτικής Αρχής και για το πρώτο ουσιαστικά μεγάλο έργο που υποβάλλεται προς ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας ξεκινά από τον ήδη κατασκευασμένο ισόπεδο κυκλικό κόμβο στην συμβολή της λεωφόρου Γεννηματά με την οδό Βογιάνου και καταλήγει στην συμβολή της οδού πρόσβασης προς το Πανηπειρωτικό στάδιο με την οδό Ιωαννίνων του Δημοτικού διαμερίσματος Ανατολής.

 Έχει συνολικό μήκος 4.360,00m περίπου. Στο οδικό δίκτυο, εκτός της Αρτηρίας, περιλαμβάνονται παράπλευροι και κάθετοι οδοί, και επτά σύγχρονοι ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι (Round About), μέσω των οποίων διασφαλίζεται η σύνδεση και εξυπηρέτηση των παρόδιων οικισμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ