2,5 εκατομμύρια το κόστος των εγκαταστάσεων από το Ελληνικό.. Εν ευθέτω χρόνω οι μελέτες

kleisto elliniko

Εκτενή ενημέρωση στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία συνεδρίασε κι αυτή την φορά μέσω τηλεδιάσκεψης, έκανε ο Περιφερειάρχης, για το Κλειστό της ξιφασκίας, το προπονητήριο και το κόστος των αθλητικών εγκαταστάσεων που μεταφέρθηκαν από το Ελληνικό.

Η ενημέρωση έγινε με αφορμή όσα ειπώθηκαν περί πληρωμής της σιδεροκατασκευής και από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε η Περιφέρεια έχει υπογράψει δύο συμβάσεις με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ Α.Ε.,  με  συνολικό τίμημα με ΦΠΑ για την καθεμία 1.227.000 ευρώ, συνολικά δηλαδή περίπου 2,5 εκατομμύρια.

Οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί αφορούν στις εργασίες αποξήλωσης, αποσυναρμολόγησης, ταξινόμησης και καταγραφής των επιμέρους λειτουργικών μερών της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων – ξιφασκίας και της αίθουσας προπονητηρίου – γυμναστηρίου από το χώρο της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Και στις δύο συμβάσεις προβλέπεται ρητά ότι  η αποσυναρμολόγηση αφορά στο σύνολο του φέροντος μεταλλικού οργανισμού και ότι δεν περιλαμβάνονται στα υλικά η οροφοκάλυψη, η πλαγιοκάλυψη, οι αεραγωγοί κλιματισμού και εξαερισμού, οι συρόμενες πόρτες και οι εσωτερικές θύρες.

 Στη δεύτερη σύμβαση προβλέπεται επιπλέον η  παραλαβή από το συγκρότημα της αρένας του basket ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους και η  μεταφορά  του  στα Ιωάννινα.

 «Οι προθεσμίες που είχαν τεθεί ήταν ασφυκτικές καθώς θα έπρεπε μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2021 να είχαν απομακρυνθεί τα υλικά, γιατί θα έπρεπε να υπογειοποιηθεί η Λεωφόρος Ποσειδώνος και να καθαρίσει το μέρος», ανέφερε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «στη συνέχεια υπήρξε επικοινωνία με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ Α.Ε. στην οποία είχε ανατεθεί το έργο απομάκρυνσης των εγκαταστάσεων με την αποξήλωσή τους και την διάθεσή τους ως υλικό- σκραπ. Συμφωνήσαμε για την αποξήλωση- αποσυναρμολόγηση, αλλά στη συνέχεια  επειδή   η εταιρία (LAMDA)  αντιδρούσε  λόγω  και πίεσης χρόνου, απευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο ζήτησε να μας παραδοθούν τα υλικά των σκελετών στο πλαίσιο της δικής του συμφωνίας. Η χρηματοδότηση   έγινε  από το Περιφερειακό Ταμείο, το οποίο θα εισπράττει ποσοστό από τις χρήσεις του (εκθέσεις). Οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες, εκτός του κ. Ζάψα που δήλωσε παρών με την αιτιολογία ότι ήταν  πολιτικές. Στη συνέχεια εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Ελεγκτικό Συνέδριο, υπήρξε και  απαλλακτικό  της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, υπογράφηκε και  προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Αθλητισμού, την Περιφέρεια και το Περιφερειακό Ταμείο. Όλα αυτά  έχουν εγκριθεί ομόφωνα και από την Οικονομική Επιτροπή» ανέφερε ο Περιφερειάρχης, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

 Ο  Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης  είπε ακόμη  ότι της αποξήλωσης επέβλεψε μηχανικός ο οποίος έχει καταγράψει όλη τη διαδικασία σε ηλεκτρονική μορφή και από τα στοιχεία που προκύπτουν αποδεικνύεται ότι με την τιμή του σιδήρου έχουν πολλαπλασιαστεί τα οφέλη για την Περιφέρεια.

 Η συνολική παρουσίαση του έργου της συναρμολόγησης και της εγκατάστασης θα γίνει όταν ολοκληρωθούν οι μελέτες και εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις.

Όπως πάντως αναφέρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ενεργό ρόλο στην διαμόρφωση του αγροκτήματος στον Κατσικά και τις αθλητικές εγκαταστάσεις θα έχει η Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ