Με ορίζοντα το 2019 το Επιχειρησιακό Άρτας

arta panor

arta panor

Το «πράσινο φως» στο Σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Δήμου έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων. Πρόκειται για την εκπόνηση της Α΄ Φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου όπου ζητήθηκαν προτάσεις των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και οι προτάσεις των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του Δήμου.

Έχουν συλλεχθεί οι σχετικές απαντήσεις, ενώ η εκπόνησή του πραγματοποιείται από την Υπηρεσία Προγραμματισμού, Οργάνωσης και ΤΠΕ.

«Το Επιχειρησιακό αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο εμπεριέχει τις βασικές αρχές ανάπτυξης του Δήμου Αρταίων έως το 2019, με σκοπό τη βελτίωση της αναπτυξιακής του δομής και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Πρόκειται για άξονες και μέτρα που έχουμε εντάξει σε αυτή τη φάση, περισσότερο ενδεικτικά. Θα θέλαμε και τις προτάσεις όλων των παρατάξεων» ανέφερε στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης.

Και συνέχισε: «Επιζητούμε τη διαβούλευση και όταν φθάσουμε στην τελική συζήτηση θα κάνουμε μια ειδική συνεδρίαση παρουσία και των κοινωνικών και θεσμικών φορέων της περιοχής ώστε να το συναποφασίσουμε.

Το Σχέδιο πρέπει να είναι ρεαλιστικό και να στοχεύει στην ισόρροπη ανάπτυξη της Άρτας για τα επόμενα χρόνια».

Οι προτάσεις των αρμοδίων υπηρεσιών έλαβαν υπ’ όψιν τα χρηματοδοτικά εργαλεία της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 (ΣΕΣ) καθώς και το όραμα της Δημοτικής Αρχής, για μια Άρτα σύγχρονη, που με γοργά και με στέρεα βήματα θα αναπτυχθεί σε μια σειρά τομέων, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η αγροτική παραγωγή.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ